Oberta fins al 20 de gener la consulta ciutadana sobre la modificació de la normativa de circulació en bicicleta

Oberta fins al 20 de gener la consulta ciutadana sobre la modificació de la normativa de circulació en bicicleta

Els veïns i veïnes del municipi d’Elx poden fer aplegar a través de la web municipal les seues aportacions sobre la modificació de l’ordenança de circulació en el seu apartat sobre la bicicleta, impulsada per la regidoria de Mobilitat Urbana a fi de garantir una bona convivència entre vianants, ciclistes i conductors.

La modificació d’esta secció té com a objectiu regular les diferents situacions en les quals els usuaris de la bicicleta es veuen afectats perquè sàpien com han de procedir per assegurar tant la seua seguretat com la de la resta d’agents de la via urbana, com passa amb la resta de vehicles.
En este sentit, des de la Mesa de Mobilitat, integrada per tots els grups municipals i nombrosos col·lectius del municipi, s’ha treballat en una modificació del text actual en què es recullen les obligacions dels conductors de bicicletes, les normes bàsiques de circulació per a les bicicletes, les prohibicions en la conducció de bicicletes, la circulació per les vies ciclistes i la circulació de les bicicletes en coexistència amb els vianants.
El nou text proposat regula també les prioritats de pas per als ciclistes, les obligacions dels vehicles motoritzats en relació amb la bicicleta, elements i accessoris de seguretat, l’ús de remolcs, la preferència entre classes de senyals, els llocs habilitats per a l’estacionament de bicicletes i recomana la contrastació d’assegurances i l’ús de registre de bicicletes.
L’enllaç per a consultar la modificació de la secció de la bicicleta de l’ordenança de circulació i realitzar els corresponents comentaris és el següent:

Mesa de la Movilidad

Segons la regidora de Mobilitat, Esther Díez, ‘en l’ordenança actual l’apartat sobre la circulació en bicicleta tracta únicament les qüestions més generals, per la qual cosa s’havia demostrat insuficient davant de l’augment d’ús de la bicicleta que, afortunadament, s’ha registrat en el nostre municipi en els últims anys’.
‘L’objectiu últim d’esta modificació és fomentar l’ús de la bicicleta en la nostra ciutat, ja que amb ella busquem donar major protecció als ciclistes i assegurar-nos que tant ells, com els vianants i conductors coneixen com han d’actuar quan circulen per la via a fi que no es generen situacions de conflicte entre ells’, ha destacat.

Així mateix, Esther Díez ha afirmat que ‘este govern municipal està fent una forta aposta pel foment de la mobilitat sostenible i això implica també actualitzar tota la normativa que siga necessària a través dels espais de debat i participació ciutadana que hi ha’. ‘Es tracta de realitzar canvis profunds que motiven canvis en les pautes de mobilitat dels il·licitans’, ha afegit.
La regidora de Mobilitat Urbana ha apuntat que ‘esta consulta pública és la primera fase de la tramitació que seguix esta ordenança i que continuarà amb la seua aprovació en el ple i la seua posterior fase d’al·legacions’. A més, ha anunciat que ‘una volta esta modificació siga aprovada de manera definitiva, s’editarà una guia per a que tots els usuaris de la via sàpien quins són els seus drets i deures’.

Compartir: