Augmenten en 170.000 els viatgers del bus urbà en 2016

Augmenten en 170.000 els viatgers del bus urbà en 2016

L’Ajuntament agraïx l’ús del transport públic per mitjà d’una campanya de conscienciació

 

La regidora de Mobilitat, Esther Díez, ha informat hui que “durant 2016 es registrà un augment de 169.713 passatgers del bus urbà respecte a 2015, de manera que l’any s’ha tancat amb un total de 11.474.027 viatgers, als quals hem volgut agrair l’ús que fan del transport públic amb una campanya de conscienciació sobre els seus beneficis socials i mediambientals”.

Díez ha indicat que “la principal pujada de viatgers s’ha produït en la línia K, amb un augment del 9,3 per cent respecte al 2015; seguida de la línia L, que ha experimentat una pujada del 5 per cent, i de la línia B, amb un increment del 3,3 per cent respecte a l’any anterior”. Per nombre de passatgers les línies més usades són la B, amb 1.866.128 passatgers (el 16,3 per cent de total), seguida de la D, que registra 1.542.695 viatgers, i de la línia K, amb 1.521.491 viatgers.

Per classe de viatgers, la regidora ha assenyalat que “un 65,84 per cent del total, ço és 7.554.133 viatgers, es desplaçaren de manera gratuïta; el 21,41 per cent ho feren per bons i només el 11,23 per cent pagaren el preu del bitllet ordinari o dissuasori” i ha explicat que “els mesos en què més ús es féu del bus urbà foren per orde: maig, novembre i octubre”.

Des de la Regidoria de Mobilitat s’ha volgut vincular la publicació de les dades de viatgers de 2016 amb una campanya de conscienciació sobre els beneficis de l’ús del transport públic. La campanya consistix a aplicar a determinades marquesines i mupis de la ciutat un filtre gris amb el qual se simula de quin color es voria Elx si tota la ciutadania utilitzara el cotxe i es realitza una projecció del nombre de vehicles que hi hauria en el municipi si se seguira la tendència actual.

En el marc de la campanya, al llarg del dia de hui també s’han repartit en diferents parades del servici de bus urbà unes ulleres de cartó amb el mateix filtre gris en què es podia llegir el missatge ‘D’este color es voria Elx si tots i totes utilizàrem el cotxe, gràcies per usar el bus, gràcies per alforrar CO2’.

En este sentit, Díez ha afirmat que “el nostre objectiu és donar les gràcies a totes aquelles persones que de manera diària fan ús del transport públic i contribuïxen a fer d’Elx una ciutat més neta i saludable”. Per a la regidora, “és important que els usuaris prenguen consciència de la seua contribució a la millora de la qualitat de vida en el nostre municipi i esperem que la campanya anime més il·licitans a elegir el transport públic i alternatiu per als seus desplaçaments diaris”.

La regidora de Mobilitat, que ha assegurat que durant 2017 es registraran importants millores en el servici, ha recordat que “este equip de govern està treballant des del primer dia per traçar un model sostenible per a Elx, que garantisca als ciutadans una millor qualitat de vida” i ha destacat que “estes mesures de caràcter mediambiental s’integren dins de l’estratègia del govern municipal per aconseguir que Elx siga declarada Capital Verda Europea en l’any 2030”.

Datos líneas

Datos viajeros

Compartir: