Elx projectarà la pel·lícula premiada en els Goya: “1898. Los últimos de Filipinas”

Elx projectarà la pel·lícula premiada en els Goya: “1898. Los últimos de Filipinas”

El film de Salvador Cano, que acudirà a la presentació, es projectarà en el Gran Teatre el pròxim 9 de febrer en el Cicle Gas Natural Fenosa de Cine Itinerant
El director realitzarà un col·loqui previ que permetrà als assistents descobrir les anècdotes del rodatge

 

Elx projectarà el pròxim 9 de febrer la pel·lícula premiada en els Goya i nominada en 9 modalitats: “1898. Los últimos de Filipinas”. La projecció es realitzarà en el Gran Teatre i entra dins de la programació del Cicle Gas Natural Fenosa de Cine Itinerant. Esta iniciativa ha sigut impulsada també per l’Acadèmia de Cine.
“La projecció es durà a terme a partir de les 19:00 hores i l’entrada és gratuïta”, ha indicat la regidora de Cultura, Patrícia Macià, que ha ressaltat la importància que té que Elx es trobe entre les deu ciutats triades per l’Acadèmia de Cine per a la projecció del film espanyol.
La projecció comptarà amb la presència del director de la pel·lícula, Salvador Cano, que presentarà la pel·lícula i després de la projecció es farà un col·loqui que permetrà als cinèfils il·licitans descobrir las curiositats i anècdotes del rodatge.
En la seua octava edició, el cicle passa per deu ciutats espanyoles, entre elles Elx, a les quals porta els llargmetratges nominats de la 31 edició dels Premis Goya, entre el 14 de gener i el 19 de febrer.
1898. Los últimos de Filipinas” aspirava a nou premis Goya, entre ells, a la Millor Direcció Nova, al Millor Actor Revelació i a la Millor Direcció de Fotografia. Finalment aconseguí el de millor disseny de vestuari.
La pel·lícula narra els successos històrics a les Filipines, a final del segle XIX, en què un destacament espanyol resistí durant 337 dies al setge dels revolucionaris filipins a Baler, negant-se a acceptar que Espanya haguera perdut les seus colònies i cedit la sobirania de les Filipinas als Estats Units.