Més d’un miler d’estudiants participà en els tallers de prevenció de conductes addictives en 2016

Més d’un miler d’estudiants participà en els tallers de prevenció de conductes addictives en 2016

La regidora de Benestar Social ha ressaltat que el consum excessiu de noves tecnologies és una addicció que també cal evitar

La regidora de Benestar Social, Teresa Macià, ha presentat este matí les dades sobre els tallers de prevenció de conductes addictives de 2016. Concretament, en els instituts d’Elx, s’ha realitzat un total de 37 tallers en els quals han participat 1.034 estudiants.

“Amb estos tallers volem establir accions preventives de conductes addictives i promoció d’hàbits saludables”, ha exposat la regidora de Benestar Social, que ha afegit que quan es parla d’addiccions no solament es parla de drogues sinó també de dependència a noves tecnologies.

Així mateix, de cara als pròxims anys es durà a terme un Pla Municipal que es desplegarà del 2017 al 2020 per previndre les conductes addictives. Este pla, elaborat junt amb la Direcció General de Drogodependència de Conselleria, estarà dirigit a tota la població il·licitana a través de tres nivells. El primer d’ells és el general, dirigit a tota la població; el segon, denominat electiu, dirigit sobretot a la població amb més risc de caure en alguna addicció; i, per acabar, de prevenció indicada, dirigit a aquells que ja han experimentat alguna classe d’addicció.

Este pla es durà a terme per mitjà de tallers en centres educatius, socials i juvenils i estarà dirigit per monitors que ja estan reben formació en este assumpte.