Acords de la Mesa de Mobilitat

Acords de la Mesa de Mobilitat

La Mesa de Mobilitat aprova la modificació de l’ordenança sobre circulació, la modificació de la línia R2 i una resolució del col·lectiu “Margalló” sobre el Mercat Central

La Mesa de Mobilitat, celebrada hui en la Sala del Consell, ha aprovat de manera definitiva la modificació de l’ordenança sobre circulació en el seu apartat relatiu a la bicicleta. Un grup de treball d’este òrgan ha estat debatent durant els últims mesos el text on es regulen els drets i deures dels ciclistes, així com els drets i deures de vianants i conductors de vehicles a motor respecte a la bicicleta, una proposta aprovada pel Plenari.
El text inicial fon sotmés a consulta prèvia, un període durant el qual qualsevol ciutadà pogué fer les seues aportacions sobre la proposta. Està previst que este divendres la proposta siga tractada en la Junta de Govern Local per a la seua posterior aprovació inicial en el Ple del mes de març.
Segons la regidora de Mobilitat, Esther Díez, és una gran noticia que la Mesa de Mobilitat haja donat la seua aprovació definitiva i per unanimitat a un text que busca garantir una convivència pacífica entre ciclistes, vianants i vehicles a motor i, a més, impulsar l’ús d’este vehicle sostenible i normalitzar-ne la presència en la nostra ciutat’.
‘Des de l’equip de govern volem agrair a tots els particulars i col·lectius les seues aportacions, amb les quals ha sigut possible elaborar esta modificació de l’ordenança de manera consensuada’, ha afegit.
Així mateix, la Mesa de Mobilitat ha aprovat per unanimitat la modificació de la línia R2. Amb este canvi, esta línia connectarà també amb l’Oficina de Trànsit i amb l’entorn comercial de Carrefour. Així mateix, el pas pel cementeri, que actualment es feia en determinades hores amb la línia R2, es realitzarà amb una línia exclusiva per a este servici. Els canvis entraran en funcionament en breu. La pròxima setmana està previst informar de manera detallada sobre les modificacions.
La Mesa de Mobilitat també s’ha pronunciat favorablement, per unanimitat, sobre la proposta d’ampliació de la línia K. En concret, allò que este òrgan ha votat és un redisseny de la línia per a què es prolongue fins a la Ciutat de la Justícia i l’Hospital General. D’esta manera, el disseny ha quedat ja fixat per a quan puga incorporar-se un nou bus a la flota.
Per a la regidora de Mobilitat, en esta nova sessió de la Mesa hem aprovat mesures de gran importància que tindran un impacte molt positiu en la mobilitat en el nostre municipi i que tenen com a objectiu fomentar l’ús del transport públic i alternatiu per a fer que Elx siga una ciutat més verda, més neta i més saludable, dins de l’estratègia per a què el nostre municipi siga declarat Capital Verda Europea en l’any 2030.
La Mesa de Mobilitat ha aprovat a més, amb deu vots a favor i quatre abstencions, una proposta de resolució del col·lectiu Margalló-Ecologistes en Acció en la qual es rebutja el projecte de Mercat Central en les condicions actuals per les seues repercussions negatives en la mobilitat sostenible del centro de la ciutat i la seguretat i salut de les persones.
Este òrgan consultiu ha acordat també treballar en una proposta de gestió de la mobilitat de la zona centre.

Compartir: