Sabinar Raid entrega més de 60 kilos de material solidari en les escoles del desert

Sabinar Raid entrega més de 60 kilos de material solidari en les escoles del desert

La regidora de Mobilitat, Esther Díez, ha destacat el treball dels estudiants de la UMH, que han realitzat una ruta solidària amb un vehicle de més de 20 anys d’antiguitat

L’equip Sabinar Raid de la Universitat Miguel Hernández, que ha participat en el succés UniRaid 2017, ha entregat a les escoles del desert més de 60 kilos de material solidari. Així ho han exposat este matí en una roda de premsa la regidora de Mobilitat, Esther Díez, el pilot del vehicle, Borja Gallud, i el seu copilot, Alfonso Ases.
“El que han realitzat és molt rellevant perquè el cotxe amb què han participat en la competició és un Seat Panda de més de 20 anys d’antiguitat”, ha exposat Esther Díez, que ha animat la ciutadania a participar amb material solidari en les pròximes edicions del succés.
Alfonso Ases i Borja Gallud són estudiants del grau en Enginyeria Mecànica de la UMH i han sigut els participants en el succés UniRaid 2017, que té com a objectiu clau ajudar les poblacions més desafavorides de Marroc. Els alumnes han realitzat una ruta solidària durant 9 dies per diverses escoles.
“Estem molt contents perquè superàrem les nostres expectatives, teníem marcat l’objectiu d’aconseguir 30 kilos de material i hem aconseguit més de 60 kilos”, ha indicat Alfonso Ases, que ha afegit que les zones que han visitat presenten moltes carències i tenen falta de mitjans, per exemple, per a combatre el fred.
El punt de partida de la carrera es féu el passat 25 de febrer a Tànger, des d’on es dirigiren a Asilah. Seguidament anaren a Midelt, Merdani, Erg Chebbi, Dinosaur, Taghbal, Marràqueix fins a concloure la ruta el 5 de març a Tànger.
L’equip Sabinar Raid UMH està integrat per estudiants d’Enginyeria Mecànica de l’Escola Politècnica Superior d’Elx, comptant amb la col·laboració de Sabinar Motorsport. Els alumnes han hagut d’aplicar els coneixements adquirits en la carrera i que els han ajudat a solucionar els problemes que els han sorgit en la competició.
“L’últim dia ens quedàrem 8 hores tirats en el desert, però gràcies al fet que no ens posàrem nerviosos tot isqué bé, a pesar de les condicions d’un lloc així, que són dures”, ha indicat Alfonso Ases, que ha afegit que l’experiència ha sigut molt gratificant i que tenen pensat repetir altres anys.

Compartir: