Benestar Social crea una borsa municipal de vivendes socials per a famílies necessitades

Benestar Social crea una borsa municipal de vivendes socials per a famílies necessitades

La regidoria inicia una campanya de captació de pisos entre agències i particulars i oferix una assegurança contra impagament del lloguer, a més d’assessorament jurídic gratuït

La regidoria de Benestar Social posarà en marxa una campanya per a crear una borsa municipal de vivendes socials en la qual pretén que s’impliquen particulars i agencies a fi d’ajudar unes 300 famílies necessitades del municipi, segons ha explicat este matí la regidora de l’àrea, Tere Macià.
La regidora ja s’ha reunit amb agències immobiliàries per començar a crear una base de dades que permeta oferir distintes possibilitats de lloguer. Tere Macià ha informat que els interessats a utilitzar esta borsa tindran assessorament jurídic gratuït i disposaran d’una assegurança de responsabilitat contra impagaments, a més del suport de l’Ajuntament.
L’import màxim del lloguer s’ha fixat en 300 euros i la regidoria, en funció dels criteris de baremació, aportarà una ajuda a les famílies, per a la qual cosa disposa d’un fons de 20.000 euros, a més de les ajudes d’emergència.
La regidora de Benestar Social també ha indicat que està estudiant la possibilitat de firmar un conveni amb la Sociedad de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb), directament o a través de la Generalitat, a fi d’incrementar esta borsa de vivendes socials.
Tere Macià ha indicat que “un dels problemes principals als quals ens enfrontem en els ajuntaments és la necessitat d’oferir als ciutadans vivendes de protecció social. Este Ajuntament s’ha posat a treballar i ha començat una campanya de captació de vivendes de renda lliure a fi que els propietaris puguen oferir els seus pisos amb contractes mediats pels servicis municipals”.