El termini per a solicitar el Bus Lliure començarà el pròxim 1 de juliol

El termini per a solicitar el Bus Lliure començarà el pròxim 1 de juliol

Els estudiants de fins 26 anys podran presentar la documentació necessària en les distintes OMAC del municipi fins al 31 d’octubre
La regidora de Mobilitat, Esther Díez, explica que esta iniciativa està dins de l’estratègia per a aconseguir que Elx siga Capital Verda Europea en 2030
En 2016 més de 14.000 estudiants sol·licitaren l’exempció de pagament de l’autobús, dels quals més de 12.500 l’aconseguiren

La regidora de Mobilitat, Esther Díez, i el regidor de Participació, Felip Sánchez, han presentat este matí el nou termini per a sol·licitar el Bus Lliure. Concretament, els estudiants de fins 26 anys podran demanar l’exempció del pagament del servici d’autobús de l’1 de juliol al 31 d’octubre d’enguany, sempre i quan el sol·licitant complisca amb determinats requisits de renda.
“Els sol·licitants hauran d’entregar en l’OMAC el certificat d’empadronament, fotocòpia completa del Llibre de Família, els DNI de tots els membres de la unitat familiar majors de 16 anys i la seua autorització a fi de conéixer-ne l’activitat laboral i tributària”, ha explicat la regidora de Mobilitat.
Segons ha explicat Díez, els sol·licitants hauran de ser estudiants o estar cursant estudis no reglats que superen les 900 hores lectives.
“Esta iniciativa s’emmarca, a més, en l’estratègia per a aconseguir que Elx siga Capital Verda Europea en 2030”, ha assenyalat Esther Díez, que ha afegit que és molt important fomentar l’ús del transport públic.
Per la seua part, el regidor de Participació, Felip Sánchez, ha subratllat que el termini comença en el mes de juliol per facilitar a les famílies entregar la renda més recent.
Així mateix, a banda de les OMAC, el formulari de sol·licitud es penjarà també en la web de l’Ajuntament, www.elche.es.
Una iniciativa d’èxit
La regidora de Mobilitat, Esther Díez, ha aprofitat per informar sobre les dades de persones que sol·licitaren el Bus Lliure en l’any 2016. En total foren 14.141 estudiants els que demanaren l’exempció, dels quals 12.610 l’aconseguiren.
“Del total, 1.465 sol·licituds es denegaren perquè les famílies superaven el límit econòmic establit i 125 perquè no s’aportà la documentació necessària”, ha explicat Díez, que ha afegit que com es pot comprovar la major part de les sol·licituds són aprovades.

Compartir: