L’estació de Bicielx del centre de salut de Sant Fermí és la que més préstecs registrà en 2016

L’estació de Bicielx del centre de salut de Sant Fermí és la que més préstecs registrà en 2016

L’any passat es realitzaren 282.284 préstecs i s’evità l’emissió de 30 tones de CO2 a l’atmosfera

L’estació de Bicielx ubicada en les immediacions del centre de salut de Sant Fermí fon la que més préstecs registrà en 2016, tant en origen com en destinació, segons les dades del servici. En total es quantificaren 42.659 préstecs en este punt al llarg de tot l’any. Després d’esta estació les més sol·licitades són, per orde, la que es troba en la plaça de la Llotja, l’estació de l’oficina de turisme, la parada situada al costat de l’Ajuntament i la situada entre la UMH i l’Escola d’Idiomes.
Respecte als trajectes, el més habitual és el que té com a origen la parada del centre de salut de Sant Fermí i com a destinació l’oficina de turisme. A est el seguix el trajecte centre de salut de Sant Fermí-UMH/Escola d’Idiomes, plaça de la Llotja-centre de salut de Sant Fermí, oficina de turisme-avinguda de la Llibertat/Reina Victòria i centre de salut Sant Fermí-plaça de la Llotja.
Respecte als préstecs, en 2016 se comptabilitzà un total de 282.284 (amb una mitjana de 23.542 usos al mes), cosa que suposa un augment del 3,3 per cent més que en 2015. El 86,82 per cent d’ells es feren de dilluns a divendres, i per franges horàries la majoria es concentra entre les 7 i les 9 hores, les 13 i les 15 hores i les 18 i les 20 hores. En les hores punta es realitza una mitjana de 70 préstecs. Per mesos, octubre fon el que més préstecs registrà, amb 29.054, i agost el que menys, amb 12.979.
Per la seua part, les ràtios d’ús evidencien que cada usuari de Bicielx utilitzà la bicicleta pública una mitjana de 12,5 voltes al mes en 2016. Cada bicicleta es presta una mitjana de tres voltes al dia. La mitjana d’operacions realitzades en una estació és de 46. A més, la distància mitjana recorreguda per un usuari és de 2,12 kilòmetres en un mes i de 318,78 kilòmetres a l’any. Cada bicicleta, recorre una mitjana de 2.024,30 kilòmetres a l’any.
Sobre la tipologia d’usuaris, el 60 per cent són hòmens i el 40 per cent dones. Per franges d’edat, el 27 per cent se situa entre els 14 i 24 anys, seguida de la franja entre els 25 i 34 anys, amb un 26 per cent, i el tram comprés entre els 35 i els 44 anys, amb un 24 per cent.
Així mateix, és important destacar que l’ús del sistema evità l’emissió de 30 tones de CO2 a l’atmosfera durant 2016, si tenim en compte que el 38 per cent dels usuaris provenien de l’ús d’un vehicle convencional de motor de combustió, segons una enquesta realitzada per Bicielx.
En este sentit, la regidora de Mobilitat, Esther Díez, ha destacat que “les dades de Bicielx demostren que els usuaris utilitzen el sistema com una manera de transport quotidià, que és precisament l’objectiu que perseguix el servici, ja que els beneficis dels mitjans de transport alternatius els aconseguim quan són utilitzats per als desplaçaments habituals i no de manera puntual”.
“En este sentit, seguim animant els il·licitans a utilitzar el transport sostenible en els seus desplaçaments diaris i els recordem que esta elecció personal té beneficis directes sobre el medi ambienta i sobre la seua salut”, ha indicat Esther Díez, que ha afegit que “per la nostra part, com a Ajuntament, seguirem treballant pe facilitar l’ús de Bicielx, com demostrem amb l’ampliació de, almenys, huit estacions més del servici durant 2017”.

Compartir: