Tallers, conferències, exposicions i visites guiades per a educar en la tolerància a través dels museus

Tallers, conferències, exposicions i visites guiades per a educar en la tolerància a través dels museus

La regidoria de Cultura programa una infinitat d’activitats gratuïtes fins al 21 de maig amb motiu del Dia Internacional dels Museus

La regidora de Cultura, Patrícia Macià, acompanyada pel director de museus, Miguel Pérez, ha presentat les activitats organitzades fins al diumenge 21 de maig amb motiu del Dia Internacional dels Museus.
La imatge triada enguany és la de l’ICOM (Consell Internacional de Museus) que posa l’èmfasi en el paper del museu com a element conciliador al servici de la societat i que escenifica què és la memòria històrica”, ha declarat l’edil, que ha afegit que “d’allí el lema: Museus i històries controvertides. Dir allò que no es pot dir en museus”.
Les activitats es faran en el MAHE, MACE, Museu del Palmerar, Banys Àrabs, Museu de la Festa, Museu Paleontològic, l’Alcúdia, el Centre de Cultura Tradicional de Puçol. “Estes activitats i visites guiades estan enfocades des del punt de vista didàctic cap al respecte entre les distintes cultures i creences. Totes són de caràcter gratuït i volem animar tota la població a participar en estes activitats a fi de conéixer i disfrutar els museus”, ha indicat la responsable de Cultura.
Entre les activitats programades hi ha tallers en el Museu de Puçol, visites guiades enaltint el Palmerar com a paisatge de llegat andalusí, una exposició a l’Alcúdia a càrrec de Sol Pérez i María Jesús Soler, visites guiades al Mupe per a conéixer què passa en els seus laboratoris i magatzems o una visita teatralitzada en el MAHE on una morisca explicarà als visitants els orígens de la ciutat d’Elx.
També en el MACE i en col·laboració amb Elche Acoge es durà a terme una visita guiada amb el títol “Art, conflicte i integració cultural”, mentre que en el Museu de la Festa s’abordarà “Del conflicte cultural a la convivència de la Festa” posant l’èmfasi en l’escena de la Judiada i en com afectaren la representació del Misteri els successos de la Guerra Civil.
Per a visualitzar el fullet polse ací

Compartir: