La nova ordenança de circulació en bicicleta ja és una realitat

La nova ordenança de circulació en bicicleta ja és una realitat

La nova normativa, que ha sigut publicada en el BOP, fomenta la mobilitat sostenible

El Butlletí Oficial de la Província (BOP) d’Alacant publicà ahir, 14 de juny, l’aprovació definitiva de la modificació de l’ordenança de circulació en el seu apartat sobre la bicicleta en no haver-se registrat al·legacions a la proposta de la regidoria de Mobilitat que la Corporació municipal aprovà en el Ple de març.
La modificació suposa regular de manera detallada la convivència entre ciclistes, vianants i conductors de vehicles a motor amb l’objectiu de garantir el respecte entre tots els usuaris de la via. A més, la nova norma clarifica la coexistència de tots ells a fi d’evitar possibles situacions de conflicte.
En concret, l’ordenança especifica les obligacions i prohibicions en la conducció de bicicletes, regula la circulació per les vies ciclistes, definix la circulació de bicicletes en coexistència amb els vianants, detalla las prioritats de pas per als ciclistes, contempla les obligacions dels conductors de vehicles a motor respecte a les bicicletes, tracta els elements i accessoris de seguretat, l’ús de remolcs, la preferència entre classes de senyals i recomana la contractació d’una assegurança de responsabilitat civil, així com la inscripció de la bicicleta en el biciregistre.
La regidora de Mobilitat, Esther Díez, ha assegurat que “després de mesos de treball en el si de la Mesa de Mobilitat i oberta a la participació ciutadana, naix una norma que establix les bases que garantixen una circulació segura i responsable en bicicleta i amb una regulació que afecta tant els ciclistes, com els vianants i conductors de vehicles a motor”.
Díez ha explicat que “allò fonamental per a garantir una bona convivència entre els usuaris de la via és que tots ells estiguen informats sobre el seus drets i deure i per això el pas següent és editar una guia informativa que aplegue al màxim nombre de gent possible”.
La regidora de Mobilitat ha afegit que “disposar d’una ordenança ben desplegada evidencia l’aposta del govern municipal per l’ús de la bicicleta i, en general, pel transport sostenible, ja que deixa de contemplar-se com una qüestió anecdòtica per a establir-se com un vehicle en igualtat d’importància a aquells que estan motoritzats”.
“La informació, la conscienciació i el respecte són fonamentals per a evitar accidents com els que han costat la vida a diversos ciclistes en les últimes setmanes. En este sentit, apel·lem a  la responsabilitat de tots perquè circulem amb precaució  i harmonia”, ha subratllat.
Esther Díez ha informat que “ara la nostra responsabilitat com a govern municipal és crear la infraestructura necessària per a garantir la circulació en bicicleta en les millors condicions i per això bona part dels fons EDUSI relacionata amb la mobilitat sostenible aniran dirigits a crear carrils bicis en el terrme municipal”.

Compartir: