Mobilitat amplia la línia K del bus urbà fins a l’Hospital General, connecta amb l’Aljub i afig un vehicle al servici

Mobilitat amplia la línia K del bus urbà fins a l’Hospital General, connecta amb l’Aljub i afig un vehicle al servici

La regidora de Mobilitat Urbana, Esther Díez, ha informat hui que ‘a partir del dia 19 de juny la línia K prolonga el seu recorregut fins a la Ciutat de la Justícia i l’Hospital General amb l’objectiu de millorar les connexions del barri de Plaça Castella, Nou Altabix, l’entorn de l’IES Victòria Kent, part de Travalon i Palmerars i augmentar, en general, la comunicació entre la zona est i oest de la ciutat’.

En la roda de premsa han estat també presents el gerent adjunt d’Autobusos Urbans d’Elx, Ángel Luis Andreu; el president de l’associació de veïns de Plaça de Castella, Daniel Pascual, i el president de l’associació de veïns dels Palmerars, Juan Vázquez.

Fins ara el tram est de la línia K finalitzava en l’encreuament entre els carrers Francisco Pérez Campillo i Sixto Marco, entre els barris de Sant Antoni i Ciutat Jardí, i a partir del dia 19 el recorregut s’ampliarà de la següent manera: C/Mallorca – C/Oriola- C/Francisco Pérez Campillo – C/Morera – C/Advocats d’Atocha – C/ Avet – C/Mariano Soler Olmos – C/Advocats d’Atocha – C/Morera – C/Francisco Pérez Campillo – C/Alcalde Juan Hernández – C/Maciano Boix per a seguir el seu recorregut habitual a partir del carrer Bartxell.

En este tram la línia K deixa d’operar en sentit d’anada en les parades 230, 231, i 200. En el seu lloc, circula per les parades 58, 59, 237, 108, 196, 99, 267 i 109. En sentit de tornada, la línia K deixa de transitar per les parades 108, 119, 139, 140 i passa a fer-ho per les parades 26, 27, 72, 165, 106, 162, 107, 227 i 229.

També es va a realitzar una xicoteta modificació del recorregut en la zona oest perquè la línia K tinga pas directe pel centre comercial L’Aljub. Fins ara la línia transitava per l’avinguda de la Llibertat per a seguir pel carrer Tirant Lo Blanch i amb l’entrada en funcionament de la modificació, l’itinerari serà: Avinguda de la Llibertat – C/Redovà – C/Bigastre – C/Xacarella, per a continuar el seu recorregut habitual pel carrer Tirant Lo Blanch.

Per tant, per al tram oest la línia K deixa d’operar en la parada 308 (Cementeri Vell), que se substituïx per les parades 163 i 164.

L’edil de Mobilitat ha explicat que ‘aquesta ampliació és possible perquè s’ha adquirit un nou autobús, amb el qual la flota urbana augmentarà fins a 54 vehicles, que permetrà ampliar el recorregut sense incrementar la freqüència de pas’. Díez ha afegit que ‘l’ampliació de la línia suposa una inversió de 165.000 euros a l’any per part de l’Ajuntament d’Elx i un increment d’uns 50.000 kilòmetres anuals en el servici’.

Per a Esther Díez, esta ampliació de la línia K dóna resposta a una reivindicació dels veïns de Plaça de Castella que al llarg dels últims anys han demanat la necessària connexió directa amb l’Hospital General’.

L’edil ha recordat que ‘la línia K entrà en funcionament fa cinc anys i des de llavors ha sigut la que ha experimentat un major creixement, ja que en 2016 va augmentar un 9,3 per cent el nombre de viatgers respecte a 2015 (quan havia augmentat un 19,1 per cent), amb un total d’1.521.491, el 13,3 per cent del total de línies’.

Díez ha assenyalat que ‘l’objectiu és que la línia K siga totalment circular, una meta que esperem aconseguir en els pròxims anys gràcies als fons EDUSI i que suposarà una gran millora per al transport públic de la nostra ciutat i, per extensió, per a la mobilitat sostenible del nostre municipi amb l’objectiu de ser Capital Verda Europea l’any 2030’.

Al mateix temps, la regidora ha apuntat que ‘en l’estudi de Mobilitat realitzat l’any passat per l’empresa d’Autobusos Urbans d’Elx es va marcar una primera modificació del servici a curt termini: la connexió amb bus de l’entorn comercial de Carrefour, que es va dur a terme el març passat; l’ampliació de la línia K, que entra este mes en funcionament, i el reforç de la línia L, que tenim previst dur a terme en el primer semestre de 2018’.

 

Compartir: