L’Ajuntament col·labora en l’organització d’un congrés que pretén avançar en el Dret de la Discapacitat

L’Ajuntament col·labora en l’organització d’un congrés que pretén avançar en el Dret de la Discapacitat

La trobada se celebrarà al novembre i l’alcalde ha destacat la importància que té per al municipi avançar en la inclusió de persones amb algun tipus de discapacitat

L’alcalde d’Elx, Carlos González, i el president de la Fundació Dret i Discapacitat, Luis Cayo Pérez Bueno, han signat aquest matí un conveni pel qual l’Ajuntament il·licità col·laborarà amb 3.000 euros en la celebració del “I Congrés Nacional de Dret de la Discapacitat”, que se celebrarà en la ciutat els dies 15, 16 i 17 de novembre. Un congrés en el qual es pretén definir què és el dret de la discapacitat i intentarà, a través dels seus debats, il·luminar una nova especialitat jurídica que siga el dret de la discapacitat.

“El fet que tant professionals com professors universitaris i estudiosos de la matèria s’hagen de donar cita a Elx per a reflexionar sobre els drets de les persones amb discapacitat té una rellevància extraordinària”, ha declarat l’alcalde, que ha afegit que “cal recordar que Elx és una ciutat que ha treballat de forma reiterada per a afavorir la inclusió de les persones amb discapacitat. Poder celebrar aquesta cita en el nostre municipi ens permet avançar en aquest objectiu”.

Com ha explicat, Luis Cayo Pérez Bueno: “aquesta trobada reunirà la intel·ligència més decantada sobre els drets de les persones amb discapacitat, tant d’Espanya com de l’estranger. Esperem l’assistència de vora 200 persones de diferents grups d’interès que tenen relació amb el dret de la discapacitat”.

El president de la Fundació Dret i Discapacitat ha afegit que han triat Elx per a albergar aquesta trobada gràcies a l’interés mostrat pel director del congrés, el professor Antonio Luis Martínez Pujalte, i a la bona predisposició mostrada per l’ajuntament il·licità.

“A Espanya hi ha prop de quatre milions de persones amb discapacitat que estan molt lluny de tenir una relació normalitzada amb el dret i amb l’exercici dels seus drets i llibertats”, ha recordat Luis Cayo.

 

Compartir: