L’Ajuntament modifica el carril bici de l’Avinguda del Ferrocarril

L’Ajuntament modifica el carril bici de l’Avinguda del Ferrocarril

S’actuarà en 645,15 metres en direcció oest i 680,20 metres en direcció est, més els carrils de les rotondes que tenen una longitud de 185,4 i 218,6 metres.

Esther Díez, regidora de Mobilitat, va visitar les obres de modificació del carril bici de l’Avinguda del Ferrocarril. S’efectuarà un carril unidireccional per a cadascun dels dos sentits de la circulació (un carril bici per la banda nord en el sentit est-oest i un altre carril per la banda sud en el sentit oest-est). El carril s’integra en la calçada en tots els trams possibles i, on no és possible, discorre en l’extrem de la vorera proper a la calçada.

“El que es busca és integrar el ciclista en la circulació d’una forma segura i que no compartisca espai amb el vianant com ocorria”, ha explicat la regidora de Mobilitat, que ha afegit que es pretén dotar a aquest mitjà de transport d’unes condicions de seguretat i garantir una bona convivència entre ciclistes, conductors de vehicles a motor i vianants.

Les obres van començar fa unes setmanes i tenen un termini d’execució de quatre mesos. L’import de les obres és de quasi 242.000 euros. L’import íntegre se subvenciona per part de la Diputació d’Alacant.

“El que volem és redissenyar el carril bici de la ciutat perquè quan vam entrar a la Regidoria ens vam trobar amb un disseny que estava bastant obsolet”, ha exposat Esther Díez, que ha afegit que la Mesa de Mobilitat va concretar que el primer punt on s’havia d’actuar era en el de l’Avinguda del Ferrocarril.

La regidora de Mobilitat ha afegit que el grup municipal de Ciutadans, dins de les propostes que van presentar, va incloure la de modificar els punts negres dels carrils bici en la ciutat.

 

Compartir: