L’Ajuntament presenta el projecte de creació d’una rotonda d’accés a l’Hospital del Vinalopó

L’Ajuntament presenta el projecte de creació d’una rotonda d’accés a l’Hospital del Vinalopó

Actualment, l’encreuament suporta el pas de més de 30.000 vehicles diaris; entre ells vehicles pesats, taxis, vehicles d’emergències o transport públic; i és considerat un dels punts més conflictius de la ciutat

Esther Díez, regidora de Mobilitat, i Héctor Díez, regidor de Trànsit, han presentat aquest matí el projecte per a la creació d’una rotonda d’accés a l’Hospital del Vinalopó. Aquesta rotonda tindrà carrils exclusius per al transport públic i d’emergències i se situarà entre els carrers Tonico Sansano Mora i President Adolfo Suárez.

“Actualment, les línies del bus urbà G, I i K tenen entrada en l’hospital del Vinalopó, així com la línia de bus interurbà 90”, ha explicat Esther Díez, que ha afegit que amb aquesta actuació es redueixen els temps de pas del bus i es prioritza el transport públic.

“És una nova aposta per la mobilitat sostenible, que millora el servei que rep l’usuari i contribueix a una ciutat més neta i més verda”, ha exposat Esther Díez.

El cost de la rotonda és de 345.077,58 euros. D’ells, 134.295 són a càrrec de la Regidoria de Trànsit i la resta ho paga Autobusos Urbans d’Elx conforme a les inversions que es va comprometre a realitzar en l’ampliació del contracte. “El cost és elevat perquè l’obra afecta a serveis de telecomunicacions i fibra òptica, xarxes elèctriques subterrànies, xarxes d’aigua potable, xarxes de sanejament, xarxes de reg, xarxes de gas, enllumenat públic i semàfors”, ha explicat el regidor de Trànsit, Héctor Díez.

Héctor Díez ha incidit en la importància d’aquest projecte perquè, segons dades oficials, al dia passen 30.000 vehicles en aquest encreuament. El termini previst per a executar l’obra és de tres mesos. Aquest divendres s’aprovarà el projecte en la Junta de Govern i, a continuació, el projecte se sotmetrà a exposició pública per a després dur a terme el procés de contractació. Està previst que l’adjudicació es duga a terme abans de final d’any.

Rotonda de L’Aljub

Héctor Díez ha explicat que un altre dels punts que s’estudiarà per a millorar la seua seguretat és la rotonda de l’Aljub, per la qual cada dia passen més de 50.000 vehicles i que, segons ha exposat, és un dels punts més conflictius de la ciutat.

Així mateix, el regidor de Trànsit ha assenyalat que espera que per al pròxim any els pressupostos del Govern d’Espanya incloguen l’últim tram de la Ronda Sud que, segons ha dit, descongestionaria el trànsit considerablement en la zona.

 

Compartir: