L’equip de Govern anuncia la construcció d’un centre multiusos a Torrellano

L’equip de Govern anuncia la construcció d’un centre multiusos a Torrellano

El projecte, que es consensuarà amb els veïns, s’ha comunicat als representants veïnals en la Junta Municipal de la pedania. També s’invertiran més de 50.000 euros en asfaltat i millora de carrers, en la instal·lació de bol·lards en el camí del cementeri i en la construcció d’un escenari en el col·legi Antonio Machado

L’equip de Govern de l’Ajuntament d’Elx va anunciar anit la construcció per via ràpida d’un centre multiusos a Torrellano, que es dissenyarà comptant amb la col·laboració dels veïns, i un pla d’obres de manteniment que supera els 50.000 euros.

L’anunci d’aquesta obra es va realitzar durant la reunió de la Junta Municipal de la pedania il·licitana, a la qual van assistir responsables dels tres partits que formen el Govern plural d’Elx, amb l’alcalde, Carlos González, al capdavant.

Per a la construcció del centre s’han barallat diverses parcel·les, però la que el Govern veu millor és una d’un poc més de 900 metres quadrats que està situada al costat de l’institut i del centre social, com va explicar la regidora de Relacions Institucionals, Mireia Mollà. La regidora va informar que la idea és canviar la qualificació del sòl i al mateix temps redactar el projecte per a avançar el procés i poder traure’l a licitació a mitjan de l’any que ve.

En aquest sentit, l’alcalde va indicar que “en el Govern municipal estem treballant perquè aquest centre puga estar en marxa com més prompte millor”. González va dir que està previst asseure’s amb les associacions i fer un programa de necessitats perquè l’arquitecte redacte el projecte. “Així acompassem el canvi d’ús del sòl amb el projecte per a guanyar temps”. Durant la reunió es va arribar a l’acord de mantenir una nova cita al novembre amb la finalitat de “parlar de coses concretes”, tal com va indicar l’alcalde.

La reunió amb els representants dels veïns va ser oberta pel regidor de Participació Ciutadana, Felip Sánchez, que va explicar que les obres que es realitzaran es fan amb càrrec al Fons de Cooperació Municipal, en què no ha volgut entrar la Diputació Provincial, fet criticat per la regidora Mireia Mollá.

Pel que fa a les obres de manteniment, el regidor responsable d’aquest, Héctor Díez, va assenyalar que es destinaran 25.000 euros per a l’asfaltat del carrer Sant Fernando; en millores de l’accessibilitat de l’encreuament de la nacional 340 amb el carrer Araceli s’invertiran 6.000 euros; en el camí del cementeri s’instal·laran bol·lards de seguretat per a protegir els vianants per import d’1.500 euros: així mateix, s’atendrà la reclamació veïnal de minorar la velocitat en el carrer Violeta col·locant reductors i nova senyalització, en què s’invertiran uns 3.000 euros; i en el col·legi Antonio Machado es construirà un escenari permanent per a realitzar diferents activitats socials i culturals amb una inversió de 15.000 euros.

A més dels esmentats regidors també van estar Esther Díez, regidora de Mobilitat i Transparència; Antonio García, responsable de Medi Rural; Patrícia Macià, regidora de Cultura; Ana Arabid, titular d’Hisenda; i Jesús Pareja, portaveu del Partit d’Elx i regidor d’Esports. Al costat dels representants municipals va estar el pedani, Joaquín Rodríguez.

Altres temes tractats

Els veïns es van interessar també per l’eliminació dels barracons del col·legi La Paz. Sobre aquest tema, l’alcalde va assenyalar que “la Conselleria pretén traure el projecte al setembre o octubre i adjudicar l’obra en 2018”.

Un altre dels temes sobre els quals es va debatre va ser la situació del poliesportiu. El regidor d’Esports, Jesús Pareja, va assenyalar que “el poliesportiu es va parir malament i necessita una millora integral”. El regidor va indicar que ja s’està treballant en la reforma, en col·laboració amb el grup municipal de Ciutadans, que afectarà a la jardineria, il·luminació, entrada i altres zones. També es preveu construir un Skate Park, com va indicar el portaveu de Ciutadans, David Caballero, present en l’acte.

Entre les inquietuds dels veïns també està la finalització i manteniment del carril bici Torrellano-l’Altet. Sobre aquesta qüestió, l’alcalde va indicar que depén de la Diputació i que està previst reprendre les obres al setembre. Així mateix, va assenyalar que es faran gestions per a resoldre el problema del manteniment.

 

Compartir: