Jardins per cotxes en el “Pàrquing day”

Jardins per cotxes en el “Pàrquing day”

En el marc de la Setmana de la Mobilitat, Elx ha transformat diverses zones d’aparcament del municipi en jardins. Tal com ha explicat la regidora de Mobilitat, Esther Díez, el propòsit d’aquesta acció és reivindicar un nou repartiment de l’espai públic, i fer visible la gran quantitat d’aquest que es malgasta en la circulació i en l’estacionament de vehicles, i el potencial que tindria tot aquest espai si s’alliberara per a altres finalitats. La regidora ha insistit en la necessitat de “canviar les pautes” de mobilitat en les ciutats, i caminar cap a un model més sostenible i amb major protagonisme del transport públic.

Díez ha recordat que “la mobilitat sostenible és una de les qüestions prioritàries d’aquest govern municipal, i així es demostra amb l’ampliació que s’està duent a terme de BiciElx, amb el nou carril bici en l’avinguda del Ferrocarril, amb l’actualització de la normativa ciclista, amb l’ampliació del sistema d’autobusos urbans i amb el projecte de zona de vianants de la Corredora. Tot això en el marc de l’estratègia per a la Capitalitat Verda Europea l’any 2030”.

Compartir: