La Junta de Govern Local demana a Foment que l’estació de l’AVE de la ciutat s’anomene “Dama d’Elx”

La Junta de Govern Local demana a Foment que l’estació de l’AVE de la ciutat s’anomene “Dama d’Elx”

 

Aprovat també l’encàrrec de redacció dels centres socioculturals que es construiran a l’Altet i a Torrellano i que s’espera que estiguen llestos per a l’any que ve.

 

El deute de l’Ajuntament s’ha reduït en l’últim any en més de 10.000.000 d’euros, i s’ha situat en 48.650.000 euros.

La portaveu municipal, Patrícia Macià, i la regidora de Mobilitat, Esther Díez, han explicat que la Junta de Govern Local ha aprovat traslladar al Ministeri de Foment una sol·licitud perquè l’estació de l’AVE de la ciutat s’anomene “Dama d’Elx”.

“La Dama és una icona única que reflecteix la identitat dels il·licitans, i què millor que aquesta estació, per on passarà molta gent, porte el nom de la Dama”, ha exposat Patrícia Macià.

Esther Díez ha assenyalat que per al govern municipal és de vital importància que una infraestructura, que és bàsica per al municipi, tinga un nom que estiga íntimament lligat a la ciutat, com és la Dama d’Elx, ja que ajudarà a posicionar turísticament la marca del municipi.
Centres Socioculturals.

La Junta de Govern Local ha aprovat la redacció del projecte de construcció tant del centre sociocultural de l’Altet com del de Torrellano, a més de l’adequació de l’entorn. Aquesta redacció s’encarregarà a una empresa externa perquè s’agilite el procés.

“Aquesta mesura respon a les juntes municipals que es van celebrar a l’Altet i a Torrellano, on representants de l’equip de govern assistim i adquirim aquests compromisos”, ha explicat Patrícia Macià.

La portaveu municipal ha assenyalat que el que s’està fent és seguir els passos que s’hi van marcar. “Primer vam tenir la reunió, ara encarreguem la redacció del projecte… i tot això amb la intenció que els centres socioculturals en aquestes pedanies siguen una realitat”, ha explicat Macià, qui ha afegit que s’espera que per al pròxim any estiguen acabats.

Deute municipal

El deute viu, a data de 31 de desembre d’enguany, és de 48.650.000 euros. L’any passat, el deute estava en 58.900.000 euros, és a dir, s’ha reduït en més de deu milions.

La ràtio de deute viu per ingressos corrents se situava l’any passat en el 0’33%, i la previsió per a enguany és que se situe en el 0’28%. “L’equip de govern està complint l’objectiu: baixar el deute i prestar serveis, una cosa que el Partit Popular no entenia”, ha exposat Patrícia Macià.

Compartir: