La Setmana de la Mobilitat fomenta el transport sostenible per a aconseguir la distinció de Capital Verda

La Setmana de la Mobilitat fomenta el transport sostenible per a aconseguir la distinció de Capital Verda

 

Les activitats es desenvoluparan entre el 16 i el 22 de setembre, i entre aquestes destaca una silent disco, exhibicions esportives i marxes amb bicicleta.

 

La regidora de Mobilitat, Esther Díez, ha presentat hui les activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat 2017, que se celebrarà del 16 al 22 de setembre, amb les quals “es busca fomentar la mobilitat sostenible entre la ciutadania, un dels aspectes clau per a aconseguir un municipi més net i més saludable, i en el qual es comencen a assentar-se les bases per aconseguir ser declarat Capital Verda Europea l’any 2030”.

Díez ha explicat que “com en les anteriors setmanes de la mobilitat, busquem combinar activitats dirigides a diversos públics i fomentar les diferents maneres de transport públic i alternatiu, ja que l’objectiu és demostrar als ciutadans i a les ciutadanes l’oferta que existeix i els beneficis d’optar per la mobilitat sostenible per als desplaçaments quotidians”.

Entre les activitats de la setmana de la mobilitat, destaquen una marxa ciclista al Camp d’Elx i una visita al Museu Escolar de Puçol divendres 15, i una marxa ciclista urbana i una patinada popular dissabte 16. A més, torna a celebrar-se una silent disco la nit de dissabte, i es projectarà a l’aire lliure la pel·lícula ‘La bicicleta verde’ en la plaça de Baix el divendres 22. Es repeteixen també les gimcanes infantils en la plaça de Baix, plaça de Castella i la torre del Gall a la Foia, les eixides d’Elx a Peu, el Pàrquing Day i les exhibicions esportives. Com a novetat, se celebrarà una assemblea ciclista el dijous 21 per a donar a conéixer el canvi de la normativa en matèria de mobilitat amb bicicleta.

La regidora de Mobilitat ha explicat que “aquestes activitats han sigut tractades en la Taula de la Mobilitat i, a més, compten amb la col·laboració directa de diferents entitats i empreses, una qüestió imprescindible per a l’objectiu d’aconseguir sensibilitzar la població”.

“La mobilitat és un element fonamental en els municipis del canvi polític, perquè permet treballar en un model en el qual les ciutats passen a donar protagonisme a les persones i a dissenyar-se en termes de sostenibilitat. Al cap i a la fi, el model de mobilitat sostenible té com a prioritat la qualitat de vida urbana, el benestar col·lectiu i la generació d’espais públics que afavorisquen la convivència ciutadana”, ha afegit.

En aquest sentit, Esther Díez, ha recordat que “la mobilitat sostenible és una de les qüestions prioritàries d’aquest govern municipal, i així es demostra amb l’ampliació que s’està duent a terme de Bicielx, amb el nou carril bici en l’avinguda del Ferrocarril, amb l’actualització de la normativa ciclista, amb l’ampliació del sistema d’autobusos urbans i amb el projecte de zona de vianants de la Corredora”.

“L’any 2018 les actuacions en matèria de mobilitat es veuran reforçades a través dels fons DUSI i, per això, des de la Regidoria ens centrarem en el redisseny del carril bici de la ciutat, en l’ampliació del servei de bus urbà i en les innovacions per als usuaris, i en el nou servei de bus a les pedanies, tot això en el marc de l’estratègia per a la capitalitat verda europea l’any 2030”, ha afirmat la regidora de Mobilitat.

Totes les activitats de la setmana de la mobilitat poden consultar-se en:

https://www.facebook.com/elxsostenible/

www.elx.es/setmana-mobilitat

Compartir: