L’Ajuntament consulta amb els veïns el futur dels horts de les xiquetes i els xiquets

L’Ajuntament consulta amb els veïns el futur dels horts de les xiquetes i els xiquets

 

L’objectiu és consensuar l’ús d’aquests espais verds una vegada que es trasplanten les prop de 2.500 palmeres que hi ha actualment

 

L’Ajuntament d’Elx consensuarà amb els veïns el futur dels espais ocupats per l’“Hort de les Xiquetes i els Xiquets” de la zona nova d’Altabix i de la zona de l’Hospital del Vinalopó.

Així ho han explicat els regidors de Palmerar, Antonio García, i de Participació, Felip Sánchez, i han aclarit que els prop de 2.500 exemplars de palmeres que es van plantar fa dues legislatures, seran trasplantats a altres zones del municipi, tal com estava previst quan es va posar en marxa aquest projecte. Des de l’Ajuntament es contactarà amb les famílies perquè sàpien on se situaran les palmeres dels seus fills.

García ha recordat que aquests horts van ser una iniciativa posada en marxa fa dues legislatures, per la qual es plantava una palmera per cada xiquet nascut a Elx.
El regidor de Palmerar ha indicat que “es tracta d’un projecte que el PP va abandonar quan va accedir al govern municipal, i va deixar aquests espais verds totalment abandonats, per la qual cosa ens hem vist obligats en els últims anys a realitzar un esforç importantíssim per a combatre les plagues del morrut i la paysandisia. Ara procedirem a trasplantar aquestes palmeres que ja es troben en bon estat i a generar nous espais verds per als veïns d’aquests barris”.

Felip Sànchez ha afegit que a partir del mes de gener s’iniciarà una consulta ciutadana per a decidir què es farà amb aquests espais. “Serà una iniciativa important, ja que generarà usos nous en espais verds de dues zones d’Elx, i per això hem decidit preguntar als ciutadans perquè facen les seues propostes. Ens posarem en contacte amb associacions de veïns, associacions de pares i mares i diferents col·lectius per a escoltar les seues idees a l’hora de reorganitzar aquests espais”.

El pròxim any s’actuarà en l’hort de la zona nova d’Altabix, i durant 2018-19 en l’hort situat al costat de l’Hospital del Vinalopó.

Compartir: