Música, teatre, dansa i cinema a la nova programació de L’Escorxador

Música, teatre, dansa i cinema a la nova programació de L’Escorxador

 

Les noves activitats començaran aquest cap de setmana amb el Mercat de Disseny. Destaquen el concert de l’artista internacional Dorian Wood i l’obra de teatre Improvement de la companyia Gerard Collins.

 

La regidora de cultura, Patrícia Macià, i el programador general d’aquest espai, José Luis Mas, han presentat aquest matí la nova programació de L’Escorxador, que es durà a terme de setembre a desembre i que engloba música, dansa i teatre, a més d’exposicions i els clàssics cursos de formació.

Les activitats programades començaran aquest divendres 8 amb la presència, durant tot el cap de setmana, del Mercat de Disseny, en el qual tindran el seu espai tots aquells creadors que vulguen exposar les seues obres en un ambient d’innovació i sinergia entre diferents àmbits. En l’aspecte musical, el primer concert de la temporada serà el d’Amatria, el dia 16 de setembre en la terrassa de L’Escorxador. A aquest concert li seguiran els d’El Gos Assiri, dissabte 30 de setembre; Grup Parnàs, divendres 27 d’octubre; Ovaciono Ensemble, dissabte 28 d’octubre; Mr Kilombo, divendres 17 de novembre; The Savoy Night, 18 de novembre; Vintage Music Box, dissabte 25 i diumenge 26 de novembre; i finalment, Sr Chinarro el 2 de desembre.

El teatre arribarà a L’Escorxador el 6 d’octubre amb la companyia La Carreta, que realitzarà l’obra “El gorrión y el poeta” per commemorar el 75 aniversari de la mort de Miguel Hernández. Posteriorment, el dissabte 14 d’octubre, arribarà un espectacle per a tota la família gràcies a N.S.M teatro, que presentarà “Laberinto de colores”. Aquest àmbit cultural finalitzarà el 3 i 4 de novembre amb l’obra del Grup Proscenic “¡Es lo que hay!”.

La dansa es donarà cita el dissabte 16 de setembre de la mà de la Jove Companya Gerard Collins, el 23 de setembre amb la clausura de la Jornada Feminista Estatal i el 5 de novembre amb la companyia Valencia Dancing Foward.

Finalment, L’Escorxador ha deixat un espai per al cinema durant la nit de Halloween el 31 d’octubre, en la qual es projectarà la pel·lícula The Rocky Horror Picture Xou.

A més d’aquests espectacles, es realitzaran quatre exposicions entre setembre i desembre. La primera, Kaleidos, de Federico Tomás, podrà ser contemplada del 22 de setembre al 15 d’octubre. L’artista Melani Vico arribarà del 27 d’octubre al 12 de novembre. Les obres de Míriam Martínez, guanyadora del Premi de les Arts Expojove 2017, estaran obertes al públic del 3 al 6 de novembre i, finalment, s’exposarà l’obra d’Irene Cano del 15 de desembre al 14 de gener.

Quant als cursos de formació aquest any estan centrats, d’una banda, en aquells destinats a la creació artística entre pares i fills, com l’elaboració d’un pessebre d’argila vermella els dies 15 d’octubre, 12 de novembre i 17 de desembre, i d’altra banda, a la professionalització de diferents àmbits a través de cursos per a adults. Respecte a aquests últims, destaca el taller de formació en narració oral i el taller Physical on Stage per a actors i ballarins.

Mas ha volgut posar l’accent en el gran acolliment que estan tenint ja aquelles activitats que s’han presentat al públic i ha destacat l’esforç, per part de la Regidoria de Cultura, per fomentar l’assistència a aquest espai cultural tan necessari per a la ciutat.