S’instrueixen diligències a conductor embriac i amb permís de conducció suspés

S’instrueixen diligències a conductor embriac i amb permís de conducció suspés

Les tasques de detecció a Elx de conductors influenciats s’intensifiquen en època estiuenca i es milloren amb la inclusió d’un nou alcoholímetre evidencial més ràpid i precís.

El dia 2 de setembre, a les 23.00 hores, una patrulla de Policia Local observà la conducció anòmala d’un turisme circulant pel carrer Teulada, que arribà a envair parcialment el sentit contrari, moment en el qual es procedeix a donar-li l’alt.

En ser-li requerida la documentació i ser preguntat pel que havia succeït, el conductor va mostrar símptomes clars d’estar sota la influència de begudes alcohòliques, i va ser sotmés tot seguit a les proves pertinents per l’equip d’Atestats. A més, en realitzar les consultes oportunes sobre la situació del permís de conducció de l’implicat, els actuants van confirmar una suspensió d’aquest per un jutjat de Múrcia fins a 2019. Per aquests motius es va procedir a la instrucció de dos presumptes delictes contra la Seguretat Viària: per conducció sota els efectes de l’alcohol i per circulació sense permís de conducció.

Segons dades de la DGT l’alcohol està vinculat, d’una manera o una altra, a entre un 30 i un 50 per cent dels accidents mortals, motiu pel qual actualment s’estudia la retirada definitiva del permís als conductors reincidents. La Policia Local d’Elx, en el seu compromís de millora de la Seguretat Viària, ha adquirit recentment un nou etilòmetre evidencial d’última generació per a detecció d’alcohol en conductors, millorant així el control i la prevenció en la producció d’accidents. Destaca per la seua grandària i pel seu pes més reduïts. També és més ràpid i precís en la seua resposta, i té l’avantatge de ser portàtil i disposar, a més, de bateria de llarga durada i impressora per “Bluetooth”.

Aquesta unitat és la més moderna del mercat, i actualment és amb la qual s’ha equipat a la Policia de Trànsit Francesa i també a la unitat motoritzada de la Guàrdia Civil a Espanya. Si no podent eludir els conductors la seua responsabilitat al volant, almenys, es redueix el tràmit i augmenta la seguretat en els controls preventius als quals se sotmeten.

Compartir: