Primera reunió del Comité de Direcció de l’Estratègia EDUSI per a començar a plantejar propostes

Primera reunió del Comité de Direcció de l’Estratègia EDUSI per a començar a plantejar propostes

El regidor d’Urbanisme, José Manuel Sánchez, ha donat compte hui del fet abordat en la primera reunió del Comité de Direcció de l’Estratègia EDUSI que està compost per una trentena de tècnics municipals, fonamentalment caps de servei de les regidories que hi estan implicades.

 

Al costat d’ells, componen el comité el mateix Sánchez, la regidora d’Hisenda, Ana Arabid i la regidora de Mobilitat, Esther Díez. El director tècnic és el coordinador de l’àrea d’Hisenda, Víctor Martí, i també en forma part el gerent de PIMESA, Antonio Martínez.

El regidor d’Urbanisme ha començat recordant que fruit del treball de l’equip de govern i de “la impecable labor” dels tècnics municipals, Elx va obtenir el passat mes de juliol 15 milions d’euros de fons europeus que, sumats als 15 milions que aportarà l’Ajuntament, permetran fer d’Elx un municipi més integrador, sostenible i intel·ligent.

“Elx rebrà 15 dels 35 milions destinats per a tota la Comunitat Valenciana. Som la ciutat que obté la quantia més gran en la comunitat i, en el conjunt d’Espanya, una de les tres que ha rebut la màxima quantia”, ha recordat José Manuel Sánchez, que ha afegit que l’estratègia està dirigida a crear oportunitats de creixement econòmic social i territorial sostenible que permeta afavorir la qualitat de vida al conjunt del municipi, però especialment en les zones més vulnerables, és a dir els barris de Carrús, Sant Antoni i Palmerars.

Tal com ha explicat el regidor, “ja fa temps que estem treballant i fruit d’aquest treball hem enviat al Ministeri, per a la seua aprovació, el manual de procediments. Una vegada obtinguem el seu vistiplau començarem a treballar en la segona fase amb la proposta i selecció d’operacions a realitzar per part de l’estratègia. Precisament, la reunió de hui amb els tècnics de les diferents regidories ha tingut l’objecte d’explicar la metodologia per a seleccionar les expressions d’interés, que és la denominació que tenen les propostes que ara han de realitzar els tècnics municipals”.

Amb cada expressió d’interés caldrà fer els corresponents expedients per a dur-los a terme. A més, el regidor ha insistit que totes les actuacions es duran a terme comptant amb la participació ciutadana.

“El comité de direcció seleccionarà les expressions d’interés que seran remeses al Ministeri per a la seua aprovació, per a posteriorment anar plasmant les accions més concretes tenint en compte que la meitat del finançament ve dels fons FEDER i el 50% de l’Ajuntament”, ha apuntat José Manuel Sánchez, que ha puntualitzat que l’any 2023 hauran d’estar finalitzades totes les actuacions.

Compartir: