L’Ajuntament crea el primer Pla Municipal contra la Violència Masclista

L’Ajuntament crea el primer Pla Municipal contra la Violència Masclista

Es tracta de 68 accions concretes que aniran acompanyades d’un nou increment en la partida pressupostària per a 2018
La regidora d’Igualtat recorda que amb el nou equip de govern es passa dels 5.000 euros que destinava el govern del PP als 64.000 euros d’aquest exercici.

La regidora d’Igualtat, Teresa Maciá, ha presentat aquest matí el I Pla Municipal contra la Violència de Gènere, elaborat per l’Ajuntament d’Elx amb l’objectiu de prevenir, educar i conscienciar en la lluita contra la violència masclista.

“Es tracta d’un total de 68 accions que persegueixen 17 objectius i que s’ha distribuït en cinc àrees d’actuació com són la sensibilització, la prevenció, l’atenció integral a la dona, la coordinació institucional i la contribució a l’apoderament de la dona”, ha assenyalat Teresa Maciá, qui ha recordat que “la lluita contra la violència masclista ha sigut sempre una prioritat per a aquest equip de govern i prova d’això és que en el nostre primer pressupost destinem a aquest fi una partida de 64.000 euros enfront dels 5.000 que destinava l’anterior govern del PP. A més, en 2017 pugem en deu mil euros més la partida (74.000 euros) i de cara a 2018 volem seguir incrementant-la”.

Tal com ha explicat Maciá des de la Regidoria d’Igualtat, s’ha elaborat aquest pla mentre es duu a terme el diagnòstic de la situació de les dones i l’elaboració del II Pla d’Igualtat entre dones i homes del municipi d’Elx, que guie l’actuació municipal contra la violència cap a les dones, treballant per a la seua prevenció i eradicació, el suport a les víctimes, la millora de la coordinació institucional i l’apoderament de les dones il·licitanes.

Pel que fa referència a la sensibilització, informació i recerca; l’objectiu és produir un canvi d’actituds de la societat il·licitana davant la violència de gènere i aconseguir la implicació individual i col·lectiva per a combatre-la. Per a això s’estan duent a terme campanyes de sensibilització social des de l’etapa educativa. També es pretén aconseguir el rebuig social sobre la violència que s’exerceix sobre les dones.

Quant a la prevenció, l’objectiu general és planificar accions preventives contra la violència de gènere, i fomentar el desenvolupament de models de comportament no violent i de relacions entre homes i dones igualitàries. Per a això s’estan duent a terme un important nombre de tallers de formació dirigits tant a les famílies com al professorat i a l’alumnat.

La tercera i quarta àrea d’actuació és l’atenció integral a la dona i la coordinació. Diferents departaments municipals i les forces de seguretat estrenyen la seua col·laboració per a millorar la qualitat de vida de les víctimes de violència masclista.

La cinquena actuació és l’apoderament de la dona. Amb aquesta línia d’intervenció el que es pretén és afavorir la presa de consciència per part de les dones respecte a la seua situació de desigualtat i discriminació, que possibilite el seu apoderament personal i social.

 

Compartir: