L’Ajuntament d’Elx se suma al projecte “Edificant”

L’Ajuntament d’Elx se suma al projecte “Edificant”

L’eliminació de barracons, la construcció de l’Institut 11 i un nou conservatori són els projectes prioritaris per a l’equip de govern

La regidora d’Educació, Patrícia Macià, anuncia que el dijous viatja a València per a demanar que la Generalitat assumisca tots els projectes pendents en el municipi

La regidora d’Educació, Patrícia Macià, ha anunciat que l’Ajuntament d’Elx se suma al projecte “Edificant” impulsat per la Generalitat Valenciana per a millorar les infraestructures educatives de la ciutat.

Tal com ha explicat Macià, es tracta de 700 milions d’euros per a acabar amb els barracons de la Comunitat i per a millorar i construir noves infraestructures educatives.

La regidora ha dit que, tal com contempla aquest pla, els ajuntaments que s’hi adherisquen s’encarregaran de redactar els projectes i dur a terme la contractació i certificació d’obra, i és la Conselleria d’Educació qui assumirà el cost econòmic de totes les actuacions a realitzar.

En aquest sentit ha afegit que “una vegada més, Elx va un pas per davant en matèria d’educació i ja tenim redactats els projectes bàsics de diverses infraestructures, cas de l’Institut 11, cosa que agilitarà les actuacions”.

Macià ha anunciat que el dijous viatja a València per a aconseguir que la Generalitat incloga en aquest pla totes les actuacions pendents a Elx en matèria educativa, encara que ha puntualitzat que “l’eliminació de barracons, la construcció de l’Institut 11 i la creació d’un nou conservatori són les prioritats. Açò no obsta perquè renunciem a altres projectes com la construcció del col·legi 37, però el més urgent és l’eliminació dels barracons”.

Així, entre les prioritats es troba l’eliminació dels barracons de la Baia i La Pau, l’aulari de la Gàl·lia i Els Garrofers, a més del nou centre Verge de la Llum, l’institut 11 i el nou conservatori de música.

Al marge d’aquestes grans actuacions, l’edil ha dit que Edificant també contempla el pagament per part de Conselleria d’altres obres menors. En aquest cas, l’Ajuntament sol·licitarà la construcció d’un gimnàs en els col·legis Reis Catòlics i López Orozco i treballs d’impermeabilització en el pavelló i el menjador del Palmerar, entre altres actuacions.

“Esperem tornar de València amb bones notícies, ja que cal tenir en compte que som la tercera ciutat de la Comunitat Valenciana”, ha conclòs la regidora.

 

Compartir: