L’Ajuntament inverteix 80.000 euros en la creació d’aparcabicis i en la millora de passos ciclistes

L’Ajuntament inverteix 80.000 euros en la creació d’aparcabicis i en la millora de passos ciclistes

L’edil de Mobilitat, Esther Díez, anuncia l’elaboració d’un estudi per al redisseny del carril bici en el casc urbà

La regidora de Mobilitat Urbana, Esther Díez, ha anunciat que l’Ajuntament va dur a terme una inversió de 80.000 euros “per a millorar la mobilitat ciclista en el municipi amb més infraestructures que animen la ciutadania a fer ús d’aquest transport alternatiu”. Díez ha anunciat que “l’objectiu és fomentar la mobilitat sostenible dins del marc de l’estratègia Elx 2030, perquè el nostre municipi aconseguisca ser reconeguda com a Capital Verda Europea”.

L’edil de Mobilitat ha explicat que dels 80.000 euros, un total de 20.000 es destinaran a la creació de nous aparcabicis. En el pròxim mes es col·locaran 53 punts d’aparcabicis en tots els barris del casc urbà i en les pedanies de Torrellano, l’Altet, els Arenals del Sol, Perleta, la Baia, la Foia, la Marina, Penya de les Àguiles i Matola” ha indicat Díez, que ha afegit que suposen 212 unitats de U invertida, en les quals podran aparcar-se fins a 424 bicicletes.

“D’aquesta manera facilitem als usuaris i usuàries de la bicicleta privada un lloc on aparcar les seues bicis en el desplaçament, ja que en l’actualitat el nombre d’aparcabicis és bastant escàs”, ha apuntat la regidora, que ha aclarit que “totes les ubicacions han sigut consensuades amb la Taula de Mobilitat”.

Els 60.000 euros restants es destinaran a la millora dels passos ciclistes i eliminació de punts negres.

La regidora ha apuntat que “abans de finalitzar l’any s’habilitaran més de 100 passos ciclistes en el casc urbà amb els quals agilitar la mobilitat dels ciclistes. En l’actual ordenança de circulació amb bicicleta s’ha regulat que no es poden creuar els passos de vianants circulant amb bicicleta (perquè així ho marca la legislació estatal), així que com a alternativa habilitarem aquests passos ciclistes que unisquen recorreguts de carril bici. La majoria d’ells es concentren en l’avinguda de la Llibertat, avinguda del Ferrocarril, avinguda Universitat, ronda Vall d’Uixó…”.

L’actuació inclou adaptar les rampes per a pujada de les bicis i reforçar la senyalització vertical i horitzontal.

Així mateix, es milloraran alguns punts del carril bici actual que estan deteriorats o necessiten més seguretat: bassa dels moros, en l’avinguda d’Alacant (enfront de Facasa), carril bici Camí del Gat/amb avinguda de Santa Pola i entorn Comissaria Policia Nacional amb adequació de rampes.

REDISSENY DEL CARRIL BICI DEL CASC URBÀ

D’altra banda, l’edil ha anunciat que es destinaran 18.000 euros a la realització d’un estudi de redisseny del carril bici en el casc urbà. “Suposa refer el carril bici del casc urbà conforme als criteris actuals de baixada del carril a la calçada en condicions de seguretat. L’estudi estarà finalitzat abans d’acabar l’any i les obres començaran a executar-se en 2018 dins de l’estratègia EDUSI”. La proposta de disseny serà posteriorment treballada en la Taula de Mobilitat.

“Tenim la voluntat de donar un important impuls a la mobilitat ciclista en la ciutat, que s’afegisca a l’ampliació del servei de Bicielx que estem duent a terme i l’actualització de la normativa. L’objectiu és fomentar la mobilitat sostenible en el municipi i aconseguir ser Capital Verda Europea l’any 2030”, ha conclòs Díez.

 

Compartir: