L’Ajuntament se suma a la campanya d’ “Escola Valenciana” per a fomentar el nombre de valencianoparlants

L’Ajuntament se suma a la campanya d’ “Escola Valenciana” per a fomentar el nombre de valencianoparlants

El programa de voluntariat posa en contacte persones que parlen en valencià amb d’altres que desitgen aprendre’l. Els interessats poden inscriure’s en elx@voluntariatpelvalencia.org

La regidora de Promoció Lingüístic, Patrícia Macià, ha presentat el programa “Voluntariat pel Valencià” impulsat per Escola Valenciana en col·laboració amb l’Ajuntament amb l’objectiu de fomentar l’ús del valencià en les converses.

Al costat de Macià han estat en la presentació la directora tècnica del “Voluntariat pel Valencià”, Dariana Groza, el representant d’Escola Valenciana Vicent Font i la tècnica de l’Ajuntament, Assutzena Sangüesa, que han animat a participar en aquesta iniciativa tant a les persones que desitgen millorar la conversa en valencià com als voluntaris, considerant voluntaris a totes aquelles persones valencianoparlants, sense ser necessari que parlen un valencià acadèmic.

Es tracta d’un programa en el qual ja va participar l’Ajuntament d’Elx durant alguns anys des de 2008 i en el qual ara es torna a implicar.

“Som un equip de govern implicat amb la defensa de la llengua. Per açò, ens unim a aquest programa d’Escola Valenciana que té com a objectiu augmentar el nombre de parlants en la nostra llengua”, ha explicat Macià, qui ha afegit que “es tracta de posar en contacte una persona valencianoparlant amb una altra que desitja començar a parlar en valencià, és a dir, crear una parella lingüística que quede per a conversar una hora a la setmana durant un mínim de 10 setmanes. Es tracta d’aprendre valencià d’una forma lúdica”.

Les inscripcions per a participar en aquest programa es poden formalitzar en

elx@voluntariatpelvalencia.org

A més, aquest programa va acompanyat de tot un seguit de material per a complementar l’aprenentatge i afavorir la conversa dels participants que aprendran com usar el valencià en situacions quotidianes.

La coordinadora tècnica del programa, Dariana Groza, ha recordat que aquest programa fa 13 anys que està funcionant amb l’objectiu de fomentar l’ús del valencià en les converses quotidianes.

Vicent Font, per la seua banda, ha explicat que “si bé el valencià ja s’aprén a l’escola des de fa uns anys, encara queda molt per fer en l’ús social, en l’ús del valencià en el carrer. Aquest programa pretén obrir un camí per a fer-ho possible. Volem fer de persones valencianocallants, persones valencianoparlants“.

Compartir: