Vora 10.000 persones tenyeixen de rosa els carrers d’Elx en la carrera contra el càncer de mama

Vora 10.000 persones tenyeixen de rosa els carrers d’Elx en la carrera contra el càncer de mama

L’alcalde i la presidenta d’AMACMEC, associació organitzadora de la prova, destaquen l’èxit de participació i les mostres de solidaritat

Cinc dones il·licitanes afectades de càncer de mama participaran el pròxim any en un projecte de reforestació de l’Amazones amb Oxizonia

Unes 10.000 persones van participar aquest matí en la XIII Carrera contra el Càncer de Mama, organitzada per l’Associació de Dones Afectades per Càncer de Mama d’Elx i Comarca (AMACMEC), que va tenyir de rosa els carrers il·licitans durant tot el matí, especialment el passeig de l’Estació, punt d’eixida i d’arribada de l’esdeveniment, que es va celebrar sota el lema “Molt per viure”.

La carrera es va disputar en dues modalitats, deu quilòmetres per a corredors i cinc quilòmetres de caminada. Famílies al complet, grups d’amics i xiquets van convertir aquesta prova en una autèntica festa esportiva que va estar animada per un grup de zumba, els 40 Principals, música variada i diverses activitats per als més xicotets, entre elles una carrera després del lliurament de premis.

Els guanyadors en categoria masculina han sigut Mohamed Khattab, Javier Ballester i Jesús Sepulcre. En categoria femenina, les tres primeres classificades han sigut Laura Sola, Ángela Martínez i Asun Sotoca. Aquests sis esportistes van rebre diferents premis de mans de l’alcalde, Carlos González; del regidor d’Esports, Jesús Pareja; i de la regidora d’Igualtat, Tere Maciá, entre altres autoritats i personalitats, a més de la presidenta d’AMACMEC, Consuelo García.

En finalitzar el lliurament de premis, els organitzadors i col·laboradors de la carrera van presentar al públic les cinc dones voluntàries afectades de càncer de mama que participaran el pròxim any durant dues setmanes en el projecte Oxizonia, de reforestació de l’Amazones en la zona del Perú. Aquestes cinc participants van rebre un calorós aplaudiment i, com va assenyalar, la presidenta d’AMACMEC, demostren que es poden fer moltes coses malgrat patir la malaltia.

Festa de l’esport i la solidaritat

L’alcalde, que també va participar en la carrera, va destacar l’alta participació, tant en la carrera com en la caminada, i va assenyalar que “demostra la implicació dels il·licitans en aquest projecte d’AMACMEC, que barreja solidaritat i esport i que posa en valor el treball que realitza de forma quotidiana aquesta associació, que presta un servei de gran utilitat per a les dones afectades de càncer de mama. Hui ha sigut una festa de l’esport i de la solidaritat i, sobretot, el dia més important per a AMACMEC“.

Sobre el pla de reforestació de l’Amazones, el regidor va indicar que “es donen cita dos projectes que combinen solidaritat i medi ambient, dues iniciatives il·licitanes que vénen a impulsar el mestissatge d’aquests dos projectes”.

La presidenta d’AMACMEC va destacar en finalitzar la prova “l’èxit de participació i de solidaritat, que ha sigut molt emocionant”. Així mateix, sobre el projecte d’Oxizonia va indicar que “és una simbiosi de dues associacions que al principi no tenien res a veure, però cinc voluntàries aniran l’any que ve; són afectades de càncer de mama que recorreran la selva durant dues setmanes per a demostrar que es pot arribar molt lluny”. Consuelo García va destacar que ja estan pensant en l’edició del pròxim any perquè “sempre es pot millorar alguna cosa”.

La carrera va comptar amb diverses ambulàncies de DYA, que també va muntar un hospital de campanya en la zona d’eixida, agents de la Policia Local, Protecció Civil i altres efectius per a garantir la seguretat.

 

Compartir: