Prop de 400 alumnes de set instituts participen en un road show per a prevenir accidents de trànsit per causa de les drogues i l’alcohol

Prop de 400 alumnes de set instituts participen en un road show per a prevenir accidents de trànsit per causa de les drogues i l’alcohol

L’activitat, organitzada per l’Ajuntament d’Elx, de la mà de l’associació TRAFPOL, s’ha celebrat aquest matí en l’Aula Magna de la UMH

Prop de 400 alumnes de set instituts d’Elx han participat aquest matí en un road show organitzat per l’Ajuntament il·licità a través de la Regidoria de Mobilitat i de la mà de l’associació TRAFPOL, amb la finalitat de conscienciar els joves en la prevenció d’accidents de trànsit, fonamentalment per la nefasta combinació de drogues i alcohol.

L’activitat, impactant, s’ha celebrat en l’Aula Magna de la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH) i ha comptat amb la col·laboració d’actors, que han introduït l’acte i ficat en escena els estudiants, i de Policia Local, Bombers, Samu, departament de Psicologia de la UMH, de l’associació de víctimes d’accidents de trànsit Aeslem i de l’Escola d’Arts Escèniques de la UMH.

L’oficial de la Policia Local, Francisco Blasco, el bomber, Juan Luis Ruiz, i la metgessa, Eva Carbonell, van explicar l’impacte que els van causar diversos accidents ocorreguts en el terme municipal d’Elx, en els quals van morir joves. Eva Carbonell, una dona que està en cadira de rodes des dels 17 anys per un accident, va explicar als joves els tremends canvis que va experimentar la seua vida des d’aleshores i els grans reptes que va haver de superar. L’esdeveniment també va comptar amb el testimoniatge d’un psicòleg, qui va explicar els problemes que han d’afrontar les famílies dels morts per a reprendre la seua activitat diària.

L’acte va ser tancat per la regidora de Mobilitat, Esther Díez, qui va destacar que “aquesta activitat té la finalitat de conscienciar-nos sobre la importància de la seguretat viària per a prevenir accidents de trànsit. Us demanem que ens ajudeu i que apliqueu aquestes reflexions perquè per molt llunyà que pot semblar és una cosa comuna i habitual. Està en la vostra mà poder prevenir-ho”.

Díez va agrair a TRAFPOL que haja decidit realitzar aquesta activitat a Elx i va apel·lar a la col·laboració entre administracions “per a generar aquesta línia d’educació, aquesta línia de seguretat viària, que és fonamental, ja que per moltes multes, lleis i ordenances que posem, res és comparable amb la formació, l’educació i la conscienciació”.

TRAFPOL és una entitat espanyola sense ànim de lucre integrada per policies locals que treballa per a trobar nous camins que porten a salvar vides. L’acte d’aquest matí, a més dels esmentats testimoniatges, ha comptat amb efectes audiovisuals i reportatges d’accidents amb l’objectiu de connectar amb la població de major risc, els joves, ja que entre els menors de 30 anys els accidents de trànsit són la primera causa de mort.

Compartir: