L’Ajuntament impulsa la neteja viària amb la compra de nou màquines i la renovació o reparació de 3.000 contenidors

L’Ajuntament impulsa la neteja viària amb la compra de nou màquines i la renovació o reparació de 3.000 contenidors

La Junta de Govern dóna el vistiplau a l’adquisició de quatre agranadores, tres vehicles de neteja amb aigua i dues màquines de neteja a vapor d’alta pressió

També es compraran 150 contenidors nous, es repararan 350 i s’arreglara el sistema d’obertura i tancament d’altres 2.500

La inversió ascendeix a 600.000 euros amb la finalitat de millorar el servei, tant en la ciutat com en les pedanies

La Junta de Govern Local ha donat el vistiplau a l’adquisició de nou màquines i de 150 nous contenidors de brossa, a més de la reparació de 350 i l’adquisició de peces per a deixar en estat òptim altres 2.500 amb la finalitat de donar un impuls a la millora de la neteja en la ciutat i en les pedanies, segons va explicar el regidor de l’àrea, Héctor Díez.

La inversió d’aquesta mesura ascendeix a 600.000 euros, que s’abonaran mitjançant l’increment del cànon de la contracta de neteja en 79.800 euros anuals durant 2018 i 2019. El pressupost del pròxim any ja contempla aquest increment. L’amortització de la resta de la inversió, uns 440.000 euros, formarà part del següent contracte de neteja que s’adjudique en el procés que ja s’ha començat a realitzar, ja que l’actual acaba el 2019, i no afectarà el concurs del contracte, que no es prorrogarà més, va precisar l’edil de Neteja.

Aquestes actuacions ja compten amb l’informe favorable dels serveis tècnics de Neteja, la Intervenció Municipal, el servei de Contractació i la Secretaria General de l’Ajuntament d’Elx. La Junta ha aprovat elevar tot l’expedient al Consell Jurídic Consultiu de la Generalitat Valenciana perquè avale l’actuació. “Esperem tenir l’informe positiu en un mes i que totes aquestes millores puguen ser efectives en la primera meitat de 2018. Aquestes inversions reforçaran el dia a dia del servei de neteja”, va informar el regidor.

“Després d’un any realitzant valoracions i informes tècnics, l’equip de Govern ha considerat més que necessari reforçar la neteja viària amb la incorporació de nova maquinària per a l’agranament i la neteja amb aigua dels carrers del municipi i el reforç del servei de recollida de brossa amb nous contenidors. Tot això ens permetrà millorar notablement l’estat dels nostres barris i pedanies pel que fa a neteja”, va indicar el regidor.

Maquinària eficient
“Durant aquests dos anys i mig de legislatura hem fet un esforç importantíssim per ajustar el servei i optimitzar els recursos amb els quals comptem i hem pres mesures com el pla setmanal de neteja de carrers amb aigua que, d’alguna manera, ens permet millorar la percepció de neteja en els nostres carrers. Però considerem que per a fer un salt qualitatiu en la neteja és imprescindible comptar amb maquinària moderna i eficient. La plantilla realitza un treball molt important però és impossible afrontar el dia a dia només amb l’esforç dels treballadors”, va agregar Díez.

El regidor explica que la pretensió de l’equip de Govern és incorporar nou noves màquines, quatre agranadores, tres vehicles amb equip de neteja amb aigua i dues màquines de neteja a vapor d’alta pressió. D’aquestes nou màquines, cinc són cent per cent elèctriques.

D’altra banda, va afegir Héctor Díez, “també pretenem fer front a un dels problemes més sagnants del servei de recollida, el pèssim estat dels contenidors en el camp d’Elx i en les nostres pedanies especialment, per això volem incorporar al servei 150 contenidors de RSU, similars als del nucli urbà, a més de reparar 350 contenidors metàl·lics i adquirir peces per a deixar en estat òptim el sistema d’obertura de 2.500 més que provoquen sorolls que generen molèsties”.

“Considerem que aquestes inversions són vitals per a afrontar els dos anys que queden de contracte actual per a garantir un servei d’acord a les necessitats d’un municipi tan extens com el nostre. L’elecció d’aquestes inversions ha sigut meditada i respon als punts més flacs detectats en el servei de neteja, que no són uns altres que la neteja viària i l’estat dels contenidors en el municipi.

Enquesta sobre l’oci nocturn
D’altra banda, la Junta ha autoritzat la realització d’una enquesta deliberativa sobre l’oci nocturn. Dins del Pla de Prevenció de Conductes Addictives que realitza la Regidoria de Benestar Social està previst posar en marxa el 2018 un estudi sobre la realitat del fenomen de l’oci nocturn, des d’una perspectiva de la reflexió i de la presa de consciència per a sensibilitzar sobre l’excessiu consum d’alcohol i els sorolls nocturns, va informar la portaveu del Govern, Patrícia Macià.

L’estudi comptarà amb la col·laboració de les regidories de Participació Ciutadana, Joventut, Sanitat i Benestar Social i la informació que es recapte serà fonamental per a elaborar la futura normativa municipal i possibles accions preventives que es realitzen per part de l’Ajuntament.

Formació sobre compra pública ètica
Així mateix, el pròxim dia 5 de febrer es realitzarà una acció informativa sobre compra pública ètica, verda i social per als serveis d’intervenció, contractació i secretaria de l’Ajuntament d’Elx. Es tracta d’introduir criteris socials, ètics i ecològics en, per exemple, els contractes públics, salaris dignes, drets laborals o igualtat de gènere, va explicar Macià.

Estudi sobre riscos sísmics
Un altre dels punts aprovats ha sigut la col·laboració amb la Universitat d’Alacant per a la realització del Pla Municipal davant el risc sísmic. Es tracta d’un conveni pel qual l’Ajuntament aportarà 19.000 euros per a sufragar despeses en un estudi sobre riscos sísmics. La durada del conveni és d’un any prorrogable a dos.

Descansos de taxistes i bus a les pedanies
Pel que fa a l’àrea de Sostenibilitat, la regidora Esther Díez va informar que s’han aprovat el calendari de serveis i descansos dels taxistes. És una gestió que es realitza tots els anys i que regula el repartiment dels taxis en l’aeroport i en el nucli urbà i les pedanies, a més dels descansos, una taula que s’adapta als torns d’hivern i estiu.

També s’ha aprovat el conveni dels autobusos a les pedanies en els mateixos termes en els quals es va fer per a 2017, quan es va ampliar la partida i els serveis en totes les línies actuals. “Això no impedeix seguir treballant en la nova licitació per la qual es posarà en marxa el nou servei d’autobusos a les pedanies que, per primera vegada, es gestionarà des de l’Ajuntament d’Elx. Es renova el conveni perquè tinguen la cobertura habitual però amb una clàusula d’anul·lació quan entre en vigor el nou acord.

Un altre dels acords de la Junta, en l’àrea Econòmica i Financera ha sigut l’aprovació d’un expedient per modificació de crèdits per diferents quantitats de diners rebudes de diverses entitats i una nova redacció del manual de l’estratègia Edusi enviat a la Direcció General de Desenvolupament Urbà en què s’esmenen algunes qüestions tècniques.

 

Compartir: