L’Ajuntament organitza un road show per a conscienciar els joves en la prevenció dels accidents de trànsit

L’Ajuntament organitza un road show per a conscienciar els joves en la prevenció dels accidents de trànsit

La regidora de Mobilitat, Esther Díez, i el coordinador de l’àrea educativa de la Policia Local, Julio Fernández, han explicat hui que “l’Ajuntament ha organitzat la celebració d’un road show amb l’objectiu de conscienciar els joves en matèria d’educació viària i contribuir a reduir la sinistralitat”

L’activitat tindrà lloc el dimecres pròxim 13 de desembre a les 12 hores en l’Aula Magna de la UMH. Es tracta d’un projecte que es desenvolupa de la mà de l’associació TRAFPOL, una entitat espanyola sense ànim de lucre integrada per policies locals amb la finalitat de trobar nous camins per a salvar vides.

L’acte combina efectes audiovisuals, informació, reflexions i el testimoniatge en viu dels protagonistes reals que habitualment intervenen en els accidents de trànsit. L’objectiu és connectar amb la població de major risc, els joves, ja que entre els menors de 30 anys els accidents de trànsit són la primera causa de mort.

En aquest sentit, Esther Díez, ha explicat que “des de l’Ajuntament hem volgut acostar aquesta experiència al nostre municipi amb la voluntat de contribuir a la conscienciació sobre seguretat viària i a una mobilitat segura en els nostres carrers i carreteres”.

Per la seua banda, Julio Fernández ha assenyalat que “aquesta activitat s’integra dins de la línia de treball en formació i educació que des de la Policia Local estem intensificant i que suposa una de les accions fonamentals per a garantir la seguretat viària en el nostre municipi”.

TRAFPOL col·labora també amb l’Acadèmia Internacional de Seguretat Viària (IRSA), amb seu a Holanda, i de manera conjunta han realitzat més de 378 road shows, en 149 ciutats diferents, amb la qual cosa s’ha arribat a més de 127.656 joves. L’activitat s’ha desenvolupat ja a Mèxic, Guatemala, Costa Rica, Panamà, Colòmbia, Equador, Bolívia, Paraguai, Uruguai, Argentina, República Dominicana, Veneçuela, Cuba, Brasil, Etiòpia, Portugal, Itàlia i Polònia.

A més, est road show de TRAFPOL ha rebut nombroses distincions. Entre elles es troba el primer premi a la millor experiència d’èxit en educació viària CISEV 2015, el premi nacional de Seguretat i Emergències o el premi ADEJPLA, associació de caps i directius de les Policies Locals d’Andalusia.

Més informació: http://www.trafpol-irsa.net/road- show.html

 

Compartir: