El Ple dóna suport per unanimitat al pla per a eliminar barracons en col·legis, la construcció de l’institut número 11 i millores en diversos centres educatius

El Ple dóna suport per unanimitat al pla per a eliminar barracons en col·legis, la construcció de l’institut número 11 i millores en diversos centres educatius

La regidora d’Educació i portaveu del Govern explica durant la sessió plenària el programa Edificant, pel qual els ajuntaments executaran projectes amb càrrec a la Generalitat

El Ple de l’Ajuntament d’Elx va aprovar per unanimitat l’adhesió al programa Edificant, de cooperació entre la Generalitat Valenciana i les administracions locals per a la construcció, ampliació, adequació, reforma i equipament de centres públics docents.

La regidora d’Educació i portaveu del Govern, Patrícia Macià, va explicar en la sessió que “el passat 17 de novembre, l’alcalde d’Elx, juntament amb regidors i tècnics municipals, va mantenir una reunió de treball amb el secretari autonòmic d’Educació i diversos tècnics de la Conselleria en la qual va posar sobre la taula les principals necessitats educatives del nostre municipi, entre elles, l’ampliació i remodelació de La Pau, l’ampliació de La Baia, els aularis d’infantil d’Els Garrofers i de La Gàl·lia, la construcció de l’Institut número 11 en el Sector V, l’adequació d’aules en el Montserrat Roig, la construcció d’un nou Verge de la Llum, un nou col·legi en la zona del Trabalon, gimnasos en els centres Reis Catòlics i López Orozco o la reparació de coberta en el menjador del col·legi El Palmerar”.

“A més, li traslladem al secretari d’Educació la necessitat de construir un nou conservatori, que encara que no es tracta d’un centre d’educació obligatòria, molts il·licitans i il·licitanes fan ús de les seues instal·lacions, que s’han quedat xicotetes”, va afegir Patrícia Macià.

Tal com contempla aquest pla, els ajuntaments que s’hi adherisquen s’encarregaran de redactar els projectes i dur a terme la construcció i certificacions d’obres, i és la Conselleria d’Educació la que assumisca el cost de les actuacions.

“Al llarg dels últims dies hem acudit als consells escolars, que han mostrat la seua conformitat amb el programa igual que el Consell Escolar Municipal celebrat dijous passat. Adherir-nos a aquest programa d’infraestructures educatives ens permetrà fer el que fa molts anys s’hauria d’haver realitzat per la Generalitat Valenciana, eliminar barracons i adequar els centres, en definitiva, invertir en Educació que és el que aquest projecte té com a objectiu”, va concloure Macià.

Nova regidora
D’altra banda, durant la sessió plenària va prendre possessió del seu càrrec la regidora del Partit Popular, María Tesa Mendiola, que substitueix el regidor Antonio Luis Martínez Pujalte.

Així mateix, la regidora d’Hisenda, Ana Arabid, va donar compte durant la sessió de la fiscalització de la Sindicatura de Comptes de l’exercici de 2015 i la regidora de Benestar Social, Tere Maciá, va explicar el Pla Municipal Contra la Violència de Gènere 2017-2019.

Pel que fa a les mocions, va ser rebutjada una d’Il·licitans per Elx, que va plantejar un programa d’ajudes per a l’adquisició de desfibril·ladors semiautomàtics, i aprovada una del PSOE que va proposar eximir de l’aplicació de la regla de despesa a les entitats locals que presenten comptes sanejats.

Van rebre suport unànime dues mocions del PP en les quals va plantejar l’elaboració d’un pla per a eliminar pintades en barris i pedanies i un altre d’arbrat urbà per a millorar carrers i places d’Elx, així com una de Ciutadans en la qual va proposar dotar Elx amb cases d’acollida per a dones maltractades.

Per la seua banda, fora de l’ordre del dia, el regidor del PP, Pablo Ruz, va proposar fer un homenatge públic a Pepe Tejera, autor de la popular cançó “Elx, sol i palmeres”, que va collir el suport unànime de tots els grups. I la regidora de Mobilitat, Esther Díez, va plantejar donar suport als taxistes il·licitans en la seua lluita contra l’intrusisme en el sector, a més d’exigir al Govern mesures per a la professionalització, entre altres. La proposta va tirar endavant amb el suport de tots els grups, excepte Ciutadans, els regidors del qual se’n van abstenir.

 

Compartir: