El vicari episcopal pronuncia en el Gran Teatre un emotiu pregó carregat de nostàlgia i de records

El vicari episcopal pronuncia en el Gran Teatre un emotiu pregó carregat de nostàlgia i de records

José Antonio Valero: “Estar amb els empobrits i els exclosos és la clau per a viure amb lucidesa i trobar un vertader sentit a la vida” “amb la percepció de la pobresa i la injustícia perquè hi ha moltes persones que no tenen per a menjar”

L’alcalde elogia el pregó “intimista, carregat d’afectes i d’un fort compromís social” i felicita l’Associació pels seus 30 anys “conservant tradicions i enfortint els llaços d’unió entre els il·licitans

El president de l’Associació de Betlemistes diu que “darrere del betlem hi ha gent que treballa simplement amb la idea que moltes persones puguen gaudir

“Estar amb els empobrits i els exclosos és la clau per a viure amb lucidesa i trobar un vertader sentit a la vida”, va assenyalar el vicari episcopal i pregoner del Nadal 2017, José Antonio Valero, en un emotiu i sentit pregó que va tenir lloc en el Gran Teatre després de la inauguració del betlem municipal de la Glorieta.

El pregó de Nadal ha sigut organitzat per l’Associació de Betlemistes, que enguany celebra el seu 30 aniversari, i presentat per Reme Sanz, en un acte que va comptar amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Carlos González; del president dels betlemistes, Víctor Sánchez; del regidor de Festes, José Pérez; i de membres de la corporació municipal, a més de representants de diferents organitzacions i entitats socials.

José Antonio Valero va recordar que hi ha fam en el món i va demanar estar al costat dels pobres, dels sense sostre o dels expulsats de les seues terres. El vicari també va elogiar el treball dels betlemistes perquè “sou els vertaders i genuïns pregoners del Nadal. Anuncieu des de qualsevol angle del betlem que el fill de Déu ha vingut per a tots. Els vostres betlems són, doncs, paraules del mateix Déu. Gràcies per saber convertir la bella estampa d’un betlem en una bella catequesi nadalenca. Per això, us admire i us envege sanament”.

José Antonio Valero va fer un emotiu repàs de la seua infància, “carent de quasi tot, com en tantes cases i tantes famílies d’aquella Espanya nostra”. Però davant la falta de regals que no podien portar els Reis a la seua casa, “els quatre germans i els nostres pares ens foníem en una abraçada que sembla que encara percep ara. Tant de bo que aquest obsequi que jo rebia en Nadal el rebem els vora 7.500 milions d’éssers humans que vivim en el nostre planeta”.

Sentiments contradictoris
“El Nadal produeix en cadascun de nosaltres sentiments contradictoris de tristesa i d’alegria. D’una part, el Nadal és festa, felicitacions, regals, nadales, llums, colors; és, a més, un moment de trobada entranyable amb els éssers estimats i també a vegades amb la terra que ens ha vist nàixer. No obstant això, no són pocs els que es lamenten per l’arribada del Nadal i declaren obertament que no els agraden aquestes festes i que desitgen que passen ràpidament. Experimenten sentiments de profunda tristesa causats per l’enyorança dels éssers perduts, pel fastig de tanta alegria prefabricada i, sobretot, per la percepció de la pobresa i la injustícia. En el nostre món hi ha moltes persones que no tenen per a menjar, ni tenen sostre, ni tenen tantes d’aquestes coses que a uns altres ens sobren. Per a ells, el Nadal, sens dubte, és motiu de tristesa, de gran tristesa”, va assenyalar el pregoner.

Un betlem per a gaudir
Per la seua banda, el president dels betlemistes va tenir paraules d’elogi per a les persones que van impulsar l’Associació. “Darrere de l’Associació de Betlemistes hi ha moltes persones i famílies, que treballen simplement amb la idea de representar el naixement de Jesús per mitjà d’un betlem i que la gent de la nostra ciutat puga gaudir, perquè és la satisfacció més gran que tenim nosaltres”, va indicar Víctor Sánchez.

Compromís social
L’alcalde de la ciutat li va donar les gràcies i l’enhorabona al pregoner “per un pregó que ha sigut intimista, carregat d’afectes, de records i també de nostàlgia. S’ha emocionat el pregoner i amb això ens ha emocionat a nosaltres. Un pregó emotiu i entranyable però que també, com hem pogut comprovar, ha estat carregat de compromís social, recordant als que pateixen, als que al Nadal i quan no és Nadal no ho tenen tot, al contrari, no tenen pràcticament res”.

Així mateix, Carlos González, va aprofitar la seua intervenció “per a felicitar l’Associació de Betlemistes, el seu president, Víctor Sánchez, i tots els membres de la junta. En primer lloc, per aquest extraordinari betlem amb el qual obsequieu la ciutat, que regaleu als majors i als xiquets, perquè la gent gaudisca i de segur que ho faran amb aquesta extraordinària obra d’art”.

“Darrere d’aquest betlem que hem vist fa uns minuts hi ha moltes hores de treball, molta imaginació, molta il·lusió i sobretot hi ha moltes ganes de fer gaudir als il·licitans i il·licitanes. Aquest és un betlem que cada any ens ofereix l’Associació perquè la ciutat visca amb intensitat, però perquè els xiquets i les xiquetes s’emocionen”, va afegir Carlos González.

Conservar tradicions i enfortir llaços
“Enguany l’Associació de Betlemistes compleix ni més ni menys que 30 anys fomentant el betlemisme i fent que hi haja il·lusió per l’arribada del Nadal a la nostra ciutat, i en els quals heu treballat per a fer ciutat amb totes les vostres iniciatives, amb les revistes, els cursos de betlemisme, el Museu del Betlem, producte del vostre saber fer, i amb aquest acte tan entranyable que és el pregó. El vostre treball ha servit per a conservar tradicions, però també per a enfortir els llaços d’unió entre els il·licitans i il·licitanes, per la qual cosa he de felicitar-vos en nom de la corporació municipal”, va expressar l’alcalde.

Després de la intervenció de Carlos González, la Banda de Cornetes i Tambors de la Flagel·lació i la Glòria va oferir un concert de nadales i de diverses peces del seu repertori. L’actuació va ser molt aplaudida.

 

Compartir: