Més de 3.000 persones trien 93 propostes a realitzar del Pressupost Participatiu en 2018

Més de 3.000 persones trien 93 propostes a realitzar del Pressupost Participatiu en 2018

Més de 3.000 persones han presentat propostes per a modernitzar els seus barris i pedanies
En total es duran a terme 93 actuacions amb un pressupost d’un milió d’euros

El regidor de Participació, Felip Sànchez, ha presentat els resultats de les votacions del Pressupost Participatiu per a 2018.

Més de 3.000 persones han participat en aquest procés mitjançant el qual l’Ajuntament durà a terme un total de 93 actuacions a proposta de veïns i veïnes en els seus barris i pedanies.

Tal com ha explicat Felip Sànchez, el Pressupost Participatiu s’ha consolidat a Elx com una eina útil perquè la ciutadania puga participar en la gestió municipal i decidir a què es dediquen part dels recursos.

“En aquesta ocasió, la majoria de les propostes seleccionades van encaminades a la millora d’edificis públics”, ha explicat el regidor de Participació, qui ha afegit que “això es deu al fet que vam fer una campanya del Pressupost Participatiu dirigit a les AMPAS i s’han mobilitzat i han presentat propostes per a col·legis”.

D’aquesta manera, 17 col·legis i escoles infantils tindran actuacions de millora de les seues instal·lacions. D’altra banda, en les pedanies es duran a terme deu actuacions en centres cívics i quatre en centres juvenils.

“Algunes de les actuacions previstes són: En la zona 6 s’invertiran 20.000 euros en jocs infantils per al centre cívic del Pla de Sant Josep; també hi ha un “gos parc” per a Torrellano; als Bassars es faran voreres; en el col·legi Antonio Machado es duran a terme tres actuacions que portaven demanant des de fa temps; a la Foia hi haurà arranjament de voreres i camins; un desfibril·lador per al col·legi de la Baia i l’asfaltat de Monfort a Maitino, per posar alguns exemples”, ha apuntat Felip Sànchez.

En el casc urbà es reformaran voreres, una estació de BiciElx al polígon de Carrús i una altra a l’entorn del Parc Multiaventura. En la zona de Travalón, Altabix, es crearan tres parcs. En el Raval es destinaran 100.000 euros a l’ampliació de voreres i a fer zona de vianants el carrer Aurora.

Una altra actuació important és posar passamans en les baixades al riu des del Pont d’Altamira i el Pont de Canalejas. També hi haurà noves marquesines parlants.

Compartir: