La Generalitat se suma a les reivindicacions de l’Ajuntament perquè Foment invertisca en la línia de rodalia

La Generalitat se suma a les reivindicacions de l’Ajuntament perquè Foment invertisca en la línia de rodalia

El secretari autonòmic d’Infraestructures, Josep Vicent Boira, i la regidora de Mobilitat de l’Ajuntament d’Elx, Esther Díez, han anunciat hui que la Generalitat traslladarà al Ministeri de Foment la necessitat que duga a terme les inversions necessàries per a modernitzar la línia de rodalia al seu pas per Elx

En aquest sentit, la Generalitat reclamarà a Foment que dins del pla de rodalia anunciat per a la xarxa de la Comunitat Valenciana, i que encara no s’ha sigut detallat, s’incloguen les millores previstes en la línia Alacant-Elx-Múrcia.

El compromís del secretari autonòmic s’ha realitzat després de la reunió mantinguda el divendres passat a València amb la regidora de Mobilitat. Des del consistori s’ha remés a la Generalitat el document aprovat recentment en la Junta de Govern Local en el qual s’exigeix a Foment la connexió de l’estació de l’AVE d’Elx i de l’aeroport amb la xarxa de rodalia, el soterrament del tram ferroviari al seu pas pel nucli de Torrellano i l’estudi de viabilitat d’una estació de passatgers entorn d’Elx Parc Empresarial.

Josep Vicent Boira ha indicat que “la Conselleria d’Infraestructures assumeix aquestes reivindicacions com a justes i, en aquest sentit, traslladarà al Ministeri de Foment la importància que el pla de millora contemple la modernització de la línia de rodalia Alacant-Elx-Múrcia i hi incloga les millores indispensables per al municipi d’Elx”.

“El Ministeri ha de donar prioritat a les necessitats d’aquesta línia que transporta entorn de quatre milions de passatgers a l’any, ja que és inconcebible que una de les principals xarxes de rodalia de l’Estat es trobe totalment obsoleta en el que és un clar exemple de la falta d’inversions que tradicionalment han estat patint la província d’Alacant i el municipi d’Elx en particular”, ha assenyalat. “Cal recordar que el pressupost del Ministeri el 2017 per a totes les rodalies de la Comunitat Valenciana eren solament 9 milions, la tònica habitual els últims anys, i que demostra l’abandó al qual ens sotmet el Govern central”, ha afegit.

D’aquesta manera, Esther Díez ha destacat que “el suport de la Generalitat a les reivindicacions de l’Ajuntament d’Elx és bàsic, mentre que reforça la importància d’aquestes peticions de cara al Govern central i, en aquest sentit, tornem a exigir a Foment que atenga aquestes reclamacions i execute d’una vegada les obres que ja van ser contemplades pel mateix Ministeri el 2010 i que mai s’han dut a terme”.

 

Compartir: