Més de 10.000 persones van passar per les activitats de l’Escorxador amb ple absolut en el 70% d’aquestes

Més de 10.000 persones van passar per les activitats de l’Escorxador amb ple absolut en el 70% d’aquestes

La regidora de Cultura, Patrícia Macià, ha presentat la programació de l’Escorxador per als pròxims mesos. A més, Macià ha fet balanç al costat del programador d’aquest espai cultural, José Luis Mas, de les actuacions del 2017.

Tal com ha assenyalat la regidora “durant el 2017 han passat més de 10.000 espectadors per l’Escorxador, entre els quals destaquen els 920 que asistiren al concert de Javiera Mena el passat 12 d’agost ”.
L’Escorxador va acollir durant 2017 més de 60 activitats entre dansa, performance, festivals, projeccions de cinema, exposicions, teatre i concerts.
En les instal·lacions del centre s’han realitzat 6 Festivals al llarg del 2017: Mostra de Cinema Jove, Diversa, Elx Al Carrer, FITELX, Meed (Festival de música electrònica) i Abril en Dansa
D’altra banda, la mitjana d’edat del públic assistent sol ser entre 25 i 40 anys.
L’èxit de les activitats organitzades en aquest espai escènic s’hi reflecteix en les xifres d’assistència. Així, les activitats han tingut una ocupació mitjana del 80% de la capacitat, i s’hi ha arribat al ple absolut en un 70%.
Al llarg del 2017 s’ha fomentat la dansa i les exposicions d’arts plàstiques com a reivindicació dels i de les artistes locals sense deixar els concerts i el teatre/performance de costat.
Pel que fa a la programació del primer semestre del 2018, hi ha organitzades tres coproduccions amb l’Escorxador: Bandejats, Huanita i Microteatro, cosa que no succeïa des de fa anys.
Se celebraran dos dies internacionals: al març, el MES DEL TEATRE, per commemorar el Dia Mundial del Teatre; i a l’abril, ABRIL EN DANSA, i un espectacle el 29 d’abril per a celebrar el Dia Internacional de la Dansa.
En percentatges aproximats, les activitats per al primer semestre de 2018 tindran un 35% de concerts, un 20% de dansa, un 15% d’exposicions, un 5% cinema i un 25% teatre i performance.
“A més, el 2018 ens incorporem al full de ruta de l’associació “Clàssiques i modernes” que impulsa el compliment de la Llei d’Igualtat en espais escènics”, ha indicat Macià.
En el MES DEL TEATRE destaquen obres com “La maratón de Nueva York” o “La onironauta”.
En el panorama musical destaquen l’actuació musical de Joana Serrat i l’espectacle d’Amiina. A més, hi haurà concerts com els d’Enric Montefusco i Josele Santiago.
Quant a les activitats formatives, l’Escorxador comptarà amb diversos tallers d’arts plàstiques dedicats al públic infantil, i amb formació dedicada al MES DEL TEATRE.
Pel que fa a les sales d’exposicions, Mas ha destacat l’exposició “1985/2017: 32 años titereando con La Carreta”, en la qual es mostren en la sala Lanart les marionetes que el grup il·licità ha usat en la seua trajectòria. En aquesta mateixa sala es realitzaran les exposicions “Non finito” de José Luis Mora Rozalén i “Urbanitas” de María José Delgado. D’altra banda, en la sala La Nau els i les estudiants de batxillerat artístic de l’IES Carrús realitzaran la seua mostra “HARTOS”.

Compartir: