L’alcalde d’Elx critica el repartiment dels fons de la Diputació

L’alcalde d’Elx critica el repartiment dels fons de la Diputació

“Els Fons de Cooperació de la Diputació s’estan distribuint amb criteris capritxosos, arbitraris i lesius per a la ciutat d’Elx”

L’alcalde il·licità, Carlos González, calcula que el municipi perd 500.000 euros i que més que un Fons de Cooperació es tracta d’un Pla d’Obres, cosa que suposa “un frau”

El regidor afirma que “la Diputació utilitza el fons per  enfrontar-se a la Generalitat en la seua particular guerra entre institucions, i això l’estem pagant els municipis.”

L’alcalde d’Elx, Carlos González, considera que els criteris que aplica la Diputació Provincial per repartir els denominats Fons de Cooperació, que ascendeixen a prop de 14 milions d’euros, són “arbitraris, capritxosos i lesius per als interessos d’Elx”.

“La Diputació Provincial ha aprovat un sistema de repartiment del Fons Local de Cooperació que representa 185.000 euros per a la ciutat d’Elx, la qual cosa, suposa una pèrdua superior als 500.000 euros conformement als criteris de la Generalitat Valenciana, que són els que s’apliquen a Castelló i a València”, assenyala l’alcalde il·licità.

L’aportació econòmica de la Diputació a aquests Fons es fa amb el romanent de tresoreria del pressupost de 2017 i el seu repartiment està condicionat al fet que es realitzen inversions financerament sostenibles, que no requerisquen inversions de manteniment. Per això, González assenyala que “no es tracta d’un autèntic Fons de Cooperació Local, perquè aquests fons es transfereixen perquè els ajuntaments els destinen a les seues necessitats prioritàries. En aquest cas es tracta de diners per a la realització d’obres financerament sostenibles, per tant és un Pla d’Obres més que un Fons de Cooperació, i això suposa un frau”.

“També és molt lesiu per als interessos d’Elx. Deixem d’ingressar mig milió d’euros per un sistema de repartiment que castiga a les grans ciutats i no pren en consideració la realitat de la província d’Alacant ni el paper que Elx té dins d’aquesta”, assenyala l’alcalde.

“Entenem que el president de la Diputació Provincial està utilitzant de nou el Fons de Cooperació Local per enfrontar-se a la Generalitat Valenciana en la seua particular guerra entre institucions i això el pagem els municipis. Per a Elx té un cost de més de 500.000 euros, cosa que causa un profund malestar en la ciutat i en l’Ajuntament perquè considerem que els fons es distribueixen amb criteris capritxosos, arbitraris i lesius per a les ciutats que tirem del carro en la província”, conclou Carlos González.

Compartir: