L’alcalde d’Elx posa l’accent per a 2018 en l’estabilitat política i en l’execució de projectes

L’alcalde d’Elx posa l’accent per a 2018 en l’estabilitat política i en l’execució de projectes

Carlos González fixa com a prioritats per a l’actual exercici els estímuls a l’ocupació i la reactivació econòmica, la millora dels barris i pedanies, les construccions educatives i la concreció d’inversions de la Generalitat i el Govern central

El Campus Tecnològic, l’ampliació del Parc Empresarial, la regeneració de l’entorn del Pantà, els edificis de Sant Antoni, la conversió en zona de vianants de la Corredora, l’institut número 11 o l’ampliació del cementeri, són algunes de les obres destacades

El regidor fa balanç davant els mitjans de comunicació i subratlla que 2017 va ser un any “d’avanços en l’econòmic i en l’ocupació i de millores en el social i en els serveis públics

“2018 ha de seguir sent un any de treball, de gestió municipal i d’estabilitat política. Considere que un element fonamental en l’exercici que ara comença ha de ser aquest denominador comú, la cohesió del Govern, la capacitat de generar estabilitat i confiança, malgrat que es puga pensar que entrem en un any difícil perquè les eleccions estan en l’horitzó de 2019”, va assenyalar aquest matí l’alcalde d’Elx, Carlos González, durant una trobada amb els mitjans de comunicació per a analitzar el nou curs polític i realitzar un balanç de l’any recentment acabat.

“Enguany han de cristal·litzar molts projectes que s’han anat gestant al llarg dels exercicis anteriors. Hem de seguir sent un govern obert, transparent, que seguisca estant en contacte fluid amb els ciutadans i que no ens ocórrega com en el passat, amb anteriors governs, que en l’últim any es van trobar amb aquesta falta de cohesió i amb aquest mal que és l’aïllament municipal”, va assenyalar el regidor il·licità.

Prioritats per a 2018

“Una vegada que hem sigut capaços d’articular una política social sòlida, que ha contribuït a atendre les necessitats dels ciutadans amb més dificultats, les prioritats per a 2018 han de ser els estímuls a l’ocupació i a la reactivació econòmica, la millora i modernització dels barris i de les pedanies, les construccions educatives a través del pla Edificant, la concreció d’inversions acordades que s’estan negociant amb la Generalitat Valenciana i amb el Govern d’Espanya”, va comentar González.

L’alcalde també va destacar que 2018 ha de ser un any d’obres importants i va manifestar sobre aquest tema que “ens trobem amb un pressupost amb un fort component inversor i en un moment en el qual determinats projectes han anat cristal·litzant. Entre les obres que s’iniciaran, l’alcalde destaca el Campus Tecnològic, l’ampliació del Parc Empresarial, la regeneració de l’entorn del Pantà, la finalització del segon bloc de Sant Antoni i l’inici del tercer, la conversió en zona de vianants de la Corredora i de la replaceta de les Barques, l’institut número 11, l’ampliació del cementeri, actuacions en barris i pedanies per valor de més d’1,5 milions d’euros, l’ampliació i modernització de la planta de residus o el dipòsit d’Arenals del Sol. En definitiva, començaran importants actuacions que tenen a veure amb els estímuls econòmics i millores dels serveis públics en barris i pedanies”.

Neteja, transport a les pedanies i AVE

“En 2018 també licitarem serveis de gran importància com el contracte de la neteja pública i el transport a les pedanies, que tenen una extraordinària importància per a la qualitat de vida dels il·licitans i de les il·licitanes. També es pondrá en marxa l’alta velocitat, que tindrà una repercussió importantíssima en la millora de les comunicacions. Així mateix, farem un gran esforç en les pedanies perquè, a més del transport públic, començaran les obres dels col·legis de la Pau o la Baia i estaran llestos els projectes dels centres socioculturals de l’Altet i Torrellano. En definitiva, obres i actuacions que comencen a prendre cos”, va explicar Carlos González.

L’alcalde també va destacar que “l’actuació municipal per a afavorir la creació d’ocupació dels col·lectius amb més dificultats representarà un important esforç inversor de més de quatre milions d’euros entre l’Ajuntament i la Generalitat”.

D’altra banda, González va afegir que enguany també s’iniciarà la primera fase de la conversió del Museu Arqueològic i d’Història d’Elx (MAHE) en Museu d’Art Ibèric i continuarem amb la important agenda institucional desplegada amb la Generalitat i amb el Govern d’Espanya per a aclarir qüestions i resoldre necessitats del municipi com la línia de rodalies, la circumval·lació Sud, l’inici de les obres de duplicació dels accessos a l’aeroport, obres tan importants per a la competitivitat del teixit empresarial il·licità com l’alliberament del peatge del segon cinturó d’Alacant o la construcció del tercer carril en les autovies A31, entre Elx i Villena, i en l’AP 7, entre Elx-Crevillent i Murcia.

“2018 ha de ser un important exercici del Govern municipal en el qual cristal·litcen projectes de transformació, de modernització i de millora de la nostra ciutat, dels barris i de les pedanies, que hem anat treballant al llarg d’anys anteriors. En definitiva, hi ha al davant un any intens que ha de ser de gestió, de treball, en el qual el Govern municipal ha de lliurar-se a fons per a posar en marxa projectes de transformació de la ciutat. Esperem un any positiu perquè el Govern municipal té un projecte de ciutat i un rumb clar”, va explicar González als periodistes, als quals va donar les gràcies pel seu treball, que va qualificar  “d’extraordinària importància” per a la democràcia i per al control polític.

Avanços en 2017: economia, ocupació, política social i serveis

Pel que fa a 2017, l’alcalde va assenyalar que “ha sigut per a nosaltres un any d’avanços en l’econòmic, en matèria d’ocupació i de millores en el social i en els serveis públics. Aquest seria el resum des de la perspectiva del Govern. Crec que Elx ha millorat substancialment al llarg de 2017, i ho definiria com un any d’estabilitat política. Hem sigut un Govern capaç de transmetre serietat i confiança, cohesió i, sobretot, un Govern que té un projecte de ciutat i un rumb clar. Estem dos anys i mig al capdavant de l’Ajuntament i som un Govern obert que treballa amb transparència. I seguim estant amb les portes obertes i en contacte amb els ciutadans, un Govern que escolta i manté un diàleg fluid amb la societat”.

“Hem resolt problemes enquistats en legislatures anteriors. Els hem anat resolent un a un, com l’Oficina Local de Trànsit, el Centre Tecnològic de la Palmera, el Centre Hernandià, la Residència d’ ASFEME, les instal·lacions esportives dels Palmerars o la recuperació de l’antic edifici dels jutjats, hui CEU Sant Pau, i tenim en vies de solució la residència juvenil, en aquests moments en procés d’adjudicació. En definitiva, aquest conjunt de problemes enquistats i heretats de l’anterior Govern que han sigut adequadament resolts per la nostra banda”, va subratllar Carlos González.

“Ha sigut també un any en el qual hem aconseguit assoliments importants com l’aprovació de l’estratègia EDUSI, en la qual vam obtenir un suport financer de la Unió Europea de 15 milions d’euros i va ser el projecte espanyol que major puntuació va obtenir. També hem posat en marxa iniciatives de futur per a la ciutat com el Pla Estratègic o el Pla General d’Ordenació Urbana”, va dir l’alcalde.

Comptes municipals sanejats

“Hem sigut capaços de culminar un pla de sanejament dels comptes municipals reduint l’endeutament en un 50%. Hem passat d’un deute de cent dinou milions d’euros a cinquanta-cinc milions, d’un deute per habitant de cinc-cents noranta-dos euros a dos-cents seixanta-cinc. Hem deixat els comptes municipals en una situació financera absolutament sanejada”, va afegir González.

“En 1017 hem desplegat una intensa agenda institucional en les relacions amb la Generalitat Valenciana i amb el Govern d’Espanya. Davant de l’aïllament que va caracteritzar l’anterior mandat, aquesta és una legislatura que manté fluides relacions amb el Consell i el Govern d’Espanya. Ha sigut un any important perquè hem intensificat la política social i la millora dels serveis i dels espais públics, així com l’activitat cultural de la ciutat”, va exposar el regidor il·licità.

“També hem impulsat projectes estratègics com Elx Campus Tecnològic o l’ampliació del Parc Empresarial. En definitiva, 2017 ha sigut un any en el qual hem contribuït a la millora de la ciutat i s’han dut a terme importants avanços en l’econòmic i en la política social i de serveis públics”, va concloure Carlos González.

 

Compartir: