L’equip de govern presenta la campanya d’hortalisses d’hivern

L’equip de govern presenta la campanya d’hortalisses d’hivern

ASAJA preveu recol·lectar 21 milions de quilos de carxofes, bròcoli, coliflor, romanesco, faves i creïlles, “però dependrà de la disponibilitat d’aigua

Carlos González també exigeix la supressió del cànon que han de pagar els agricultors pel transvasament Tajo-Segura

“Estem per a escoltar-vos i ajudar-vos en tot el que necessiteu”, els diu als regants el regidor de Medi Rural, Antonio García

L’alcalde d’Elx, Carlos González, va reclamar un reg de socors per al Camp d’Elx durant la presentació de la campanya de les hortalisses d’hivern (carxofes, bròcoli, coliflor, romanesco, faves i creïlles) que va tenir lloc en el restaurant Nugolat, amb l’assistència de l’alcalde, Carlos González; el president d’ASAJA, Pedro Valero; el regidor de Medi Rural, Antonio García; i la regidora de Turisme i Relacions Institucionals, Mireia Mollà, entre altres membres de la corporació municipal, i representants de diferents agrupacions del camp.

“Hem de seguir reivindicant la importància que el Tajo-Segura té per a nosaltres i en aquest moment exigim també la supressió d’aquest cànon injust, que és un llast per a l’economia dels agricultors”, va assenyalar l’alcalde.

Segons Carlos González, tant el reg de socors com la supressió del cànon “són fonamentals per garantir la supervivència dels cultius i la rendibilitat del Camp d’Elx, i volem que sapieu que teniu tot el suport del Govern Municipal d’Elx”.

En relació amb les campanyes d’hortalisses, Pedro Valero va indicar que, normalment, solen rondar els 23 milions de quilos, però enguany, a causa del fred, que ha afectat la carxofa i la creïlla, i a l’escassetat d’aigua, “podrem arribar als 21 milions de quilos”. No obstant això, el representant dels agricultors va precisar que “cal tenir en compte que estem a un terç de la campanya de recol·lecció, amb uns set milions de quilos, i ens queden aquests 14 milions que dependran de la disponibilitat d’aigua”.

Ajuda

Per la seua banda, el regidor Antonio García va indicar que “comencem el calendari amb les hortalisses d’hivern i culminem amb la Fireta, aquest gran exponent del camp en la ciutat. Estem per escoltar-vos i per ajudar-vos en tot el que necessiteu”. La regidora també va assenyalar que s’està treballant en un logo per ajudar a potenciar la imatge dels productes il·licitans i del treball en el Camp d’Elx.

Durant la presentació es van poder degustar diferents plats d’hortalisses cuinades en el Nugolat, com a carxofes fetes al foc, col gratinada amb beixamel i formatge de la vaqueria del Camp d’Elx, truita de carxofes o pipes i carasses. Sobre aquests productes, Pedro Valero va destacar que “malgrat els problemes de la campanya, els consumidors tenen productes de gran qualitat i frescor perquè després del tall arriben en poques hores als mercats”.

Així mateix, l’alcalde va manifestar que “per a nosaltres és una satisfacció poder comprovar la importància que té el Camp d’Elx, no solament per a la nostra economia sinó també per a la nostra vida quotidiana. Tenim prop de nosaltres el subministrament de productes de primera qualitat, que és un avantatge des del punt de vista econòmic i també per als consumidors. Això és el reflex del vostre treball quotidià i la confiança en què això té futur”.

 

Compartir: