L’Ajuntament posa en marxa una Targeta Social per a famílies sense recursos

L’Ajuntament posa en marxa una Targeta Social per a famílies sense recursos

La iniciativa substitueix als antics vals d’aliments, que generen queixes per haver-hi pocs comerços adjunts i provoquen estigmatització social en els usuaris

La portaveu de la Junta de Govern Local, Patrícia Macià, juntament amb el portaveu adjunt Antonio García, han presentat la Targeta Social, una iniciativa de l’equip de govern, que ha sigut aprovada per a famílies sense recursos i que pretén substituir als antics vals d’aliments.

“En aquests moments l’Ajuntament té un sistema de vals que es realitza amb Alimentació José, que té tres establiments a Elx”, ha assenyalat Patrícia Macià, qui ha afegit que aquest sistema de vals ha ocasionat queixes i inconvenients per part dels usuaris per no haver-hi una disponibilitat de centres comercials o supermercats més amplis i també hi ha hagut queixes per l’estigmatització social de portar un val.

“Des de la regidoria de Benestar Social s’ha proposat la implantació d’aquesta targeta social en fase de proves amb 28 famílies, que permetria reduir l’ús de vals d’aliments i, per tant, minimitzar els inconvenients exposats”, ha explicat Macià.

La targeta social, emesa amb la col·laboració d’una entitat bancària, serà vàlida en multitud d’establiments d’alimentació i higiene del municipi. Així mateix, la persona beneficiària podrà adquirir els productes autoritzats en un major nombre d’establiments.

“A la persona se li ingressarà en la seua targeta nominativa la quantitat econòmica aprovada i en cap cas podrà traure diners en metàl·lic. Les famílies que utilitzen aquest sistema hauran de justificar mitjançant el tiquet de compra els productes adquirits”, ha exposat Patrícia Macià.

 

Compartir: