El pressupost municipal d’Elx rep l’aprovació definitiva en el ple sense cap vot en contra

El pressupost municipal d’Elx rep l’aprovació definitiva en el ple sense cap vot en contra

Una sessió extraordinària dóna el vistiplau als comptes del pròxim any en les quals està prevista una inversió de 26 milions d’euros
Elx és, juntament amb València i Bilbao, una de les primeres ciutats de més de dos-cents mil habitants que ja té llests els seus pressupostos per a enguany
Desestimades per qüestions de forma les al·legacions presentades per l’associació Àgora i Podem

El ple de l’Ajuntament d’Elx va aprovar aquest matí els pressupostos municipals de 2018 sense cap vot en contra i després de desestimar, per qüestions formals, dos escrits d’al·legacions presentats per l’associació Àgora i Podem.

El pressupost consolidat ascendeix a 216 milions d’euros i suposen una despesa per habitant de 949 euros, per damunt de les mitjanes nacional i provincial. Els comptes van rebre el vot favorable de PSOE, de Compromís, del Partit d’Elx i de Ciutadans. El PP i Il·licitans per Elx es van abstenir en la votació. Elx, juntament amb València i Bilbao, està entre les primeres ciutats d’Espanya de més de dos-cents mil habitants que aproven els seus pressupostos per a enguany.

“Segons el parer dels tècnics municipals, cap de les al·legacions presentades és enquadrable en els tres supòsits que estableix la Llei d’Hisendes Locals. Es tracta més aviat de consideracions generals, algunes sobre qüestions interessants, sens dubte, però que res tenen a veure amb el pressupost municipal, i altres qüestions concretes o valoracions sobre les decisions preses per l’equip de govern a l’hora de realitzar el pressupost, que són també interessants siguen compartides o no”, va assenyalar la regidora d’Hisenda, Ana Arabid.

El pressupost d’enguany respon, segons va explicar la titular de la Hisenda Municipal, a quatre prioritats. En primer lloc, la política social, destinada a ajudar als que menys tenen. En segon lloc, l’impuls a l’activitat econòmica i la generació d’ocupació i l’emprendiment, amb 400.000 euros destinats a les ajudes a la contractació i a la posada en marxa de noves empreses. En tercer lloc, la millora dels espais públics, amb l’increment en un milió d’euros de l’import destinat a millorar el manteniment dels nostres carrers, places i espais públics en general. I en quart lloc, la millora dels serveis públics municipals posant l’accent principalment en les instal·lacions esportives o centres educatius.

Amb el pressupost aprovat, va assenyalar Arabid, “s’invertiran 26 milions d’euros en la nostra ciutat, això és, 115 euros per habitant, la xifra més alta dels dos últims mandats. Es tracta d’un pressupost a través del qual es duran a terme projectes importants per al desenvolupament de la nostra ciutat com l’administració electrònica, el campus tecnològic, la millora de l’eficiència energètica o l’ampliació del Parc Empresarial. També se seguirà donant suport a als que més ho necessiten, a través de les ajudes a l’IBI o a la rehabilitació d’habitatges i es pagaran menys impostos”.

 

Compartir: