La regidoria de Medi Rural mostra el seu enuig davant el manteniment de la taxa de l’aigua del Govern central als regants

La regidoria de Medi Rural mostra el seu enuig davant el manteniment de la taxa de l’aigua del Govern central als regants

La comunitat de regants ha d’assumir 1,2 milions d’euros a l’any de taxa per una aigua que no utilitzarà

La regidoria de Medi Rural de l’Ajuntament d’Elx mostra el seu enuig davant la situació que viuen els agricultors i les agricultores il·licitanes als quals se’ls està cobrant una taxa per una aigua que no utilitzaran, i prova d’això és que Regs de Llevant ja ha rebut la factura en la qual els cobren aigua des de juliol de 2017, uns noranta-set mil euros mensuals, la qual cosa suposa 1,2 milions d’euros a l’any de taxa per a una comunitat de regants que ara ha d’assumir aquest grandíssim cost.

El Govern local va aprovar una moció a l’octubre, sorgida de les demandes dels agricultors i de les agricultores, en la qual un dels punts era eliminar aquesta taxa injusta que minva la capacitat del sector agrari i encara més en la situació de sequera que pateix el nostre territori des de fa molts anys.

A més, el regidor de l’àrea, Antonio García, ha assenyalat que la modificació de la línia elèctrica anunciada pel Govern central en la dessaladora de Torrevella perquè abans de l’estiu duplique la producció d’aigua dessalada de 40 hm³ a 80 hm³, és un anunci que arriba massa tard i amb una previsió en la qual no confia que es vagen a complir els terminis, com en molts altres anuncis de l’Estat.

“Reclamem acabar amb la taxa”, ha demanat García en relació a la decisió del Consell de Ministres –actualment parada de forma conjuntural- que atribueix als regants l’obligació de pagar pel manteniment de les canonades encara que no els arribe ni una gota d’aigua. Una decisió injusta, que castiga al sector agrícola,una vegada més, i que obliga als agricultors i a les agricultores a assumir un cost per absolutament ni una gota d’aigua. “No podem permetre que l’Administració central utilitze l’asfixiant sequera amb finalitats recaptatòries”, ha assenyalat el regidor.

 

Compartir: