L’Escorxador d’Elx firma la carta d’igualtat amb Clàssiques i Modernes

L’Escorxador d’Elx firma la carta d’igualtat amb Clàssiques i Modernes

La regidora de Cultura i el director del centre cultural L’Escorxador han signat en l’Ajuntament d’Elx el seu compromís amb la igualtat efectiva en les arts

La regidora de Cultura, Patrícia Macià, i el coordinador de L’Escorxador, José Luis Más, han signat la carta d’Igualtat amb Clàssiques i Modernes per fer efectiu el seu compromís amb la igualtat efectiva en els esdeveniments de L’Escorxador.

Macià ha explicat que des de l’equip de govern de la ciutat es prioritza la igualtat en tots els aspectes, per tant, la cultura no anava a quedar fora. Amb aquest acord, des de la regidoria de Cultura “ens comprometem al fet que els esdeveniments de L’Escorxador tinguen una representació femenina d’un 60% en un termini de tres anys, cosa per la qual la implicació de José Luis Más en el projecte és fonamental”.

Margarita Boix, vicepresidenta de Clàssiques i Modernes, associació per a la igualtat de gènere en la cultura, ha agraït a la regidoria de Cultura d’Elx i a José Luis Más el seu compromís amb les dones i ha explicat la necessitat de signar acords per augmentar la representació femenina en els espectacles, ja que menys del 25% de les autories actuals són de dones, malgrat la sobrequalificació femenina. La raó d’aquesta desigualtat es deu al fet que “no hi ha costum de veure, valorar i acollir el que fan les dones” cosa per la qual és molt important tenir suports com el compromís al qual hui se subscriu Elx.

José Luis Ms ha agraït a Silvia Soto que exercira de contacte amb Clàssiques i Modernes i ha explicat que L’Escorxador actualment té una representació femenina d’un 70% amb actuacions com la de Joana Serrat, Bandejats, Nadia Clavel, Amiina o Carmen Benito. José Luis Más ha avançat que la programació següent ve amb actuacions femenines molt potents.

Macià ha afegit que des de la regidoria de Cultura s’estudia estendre aquest compromís a totes les sales de la ciutat, i és així un dels pocs municipis espanyols que s’han subscrit per complet a aquest pla d’igualtat amb les arts.

 

Compartir: