Més de dotze mil joves accedeixen al Bus Lliure per al curs 2017/2018

Més de dotze mil joves accedeixen al Bus Lliure per al curs 2017/2018

Un total de 12.311 estudiants menors de 26 anys han obtingut el Bus Lliure per al curs 2017/2018. Es tracta de l’exempció de pagament que reben els alumnes i les alumnes les famílies dels quals no superen els ingressos establits en el Iprem i que els permet viatjar de manera il·limitada tant en el bus urbà com en el bus de les pedanies.

La regidora de Mobilitat, Esther Díez, ha explicat que “un any més les dades ens demostren la importància que per a  milers d’estudiants il·licitans té l’accés gratuït al bus, una mesura amb la qual garantim l’accessibilitat al transport públic i fomentem la mobilitat sostenible”.

Díez ha recordat que “els beneficiaris d’aquesta iniciativa han sigut els menors de 26 anys que cursen estudis que superen les nou-centes hores lectives i pertanyen a unitats familiars que  no superen els ingressos marcats”.

No obstant això, la regidora de Mobilitat ha assenyalat que “els estudiants menors de 26 anys que sí que superen aquests llindars econòmics, poden accedir a aquest bo amb el qual viatjaran de manera il·limitada per 20 euros al trimestre’.

Per la seua banda, el regidor de Participació, Felip Sànchez, ha destacat que “és molt positiu que cada curs trobem un nombre tan alt de beneficiaris de l’ajuda i animem a totes les persones que complisquen els requisits a seguir sol·licitant l’exempció en el pròxim curs”.

Tant des de l’ OMAC com des de la regidoria de Mobilitat s’han incrementat els recursos durant aquests mesos per a tramitar les milers de sol·licituds i així serà en la pròxima campanya perquè el Bus Lliure arribe al màxim nombre de famílies possible, ha afegit Sànchez.

En total hi ha hagut 14.155 sol·licitants del Bus Lliure. Han sigut concedides 12.311 exempcions, 1.473 han sigut rebutjades perquè els sol·licitants no complien els requisits i 296 expedients estan pendents de la remissió de documentació.

 

Compartir: