Medi Ambient presenta la memòria per aconseguir duplicar en hectàrees el Clot de Galvany

Medi Ambient presenta la memòria per aconseguir duplicar en hectàrees el Clot de Galvany

El Paratge Natural s’ampliaria pel Fondet de la Senieta i les Salines i llomes de Bassars

El regidor de Medi Ambient, Antonio García, ha presentat la memòria, que si s’aprova per Ple, es remetrà a la Conselleria per aconseguir l’ampliació del Paratge Natural Municipal del Clot de Galvany.

“És un tema que us hem anat comentant des de fa dos anys, que s’està treballant en aquest sentit i que és un dels grans objectius d’aquest equip de govern”, ha assenyalat Antonio García, qui ha afegit que estan molt satisfets perquè per fi tenen aquest document definitiu.

Actualment, el Clot de Galvany el componen 366 hectàrees i, segons ha informat García, l’àrea en què s’ampliarà compren 343 hectàrees, “per tant estem parlant que es duplicaria la zona protegida amb aquesta figura de Paratge Natural Municipal, la qual cosa és un pas fonamental perquè és una zona que ha patit la pressió urbanística”.

“Estem parlant que s’afegiria el Fondet de la Senieta i les Salines i llomes de Bassars. Totes tenen un gran valor, de fet la zona de Bassars està protegida per altres figures de protecció”, ha explicat Antonio García.

Segons el regidor de Medi ambient, amb això es dóna concordança al Clot, ja que són zones que estan connectades naturalment. No hi ha una línia divisòria i permet una connexió amb altres paratges naturals propers. “Demanem que la resta de formacions polítiques ens donen suport perquè és una qüestió fonamental i una reivindicació de fa temps”, hi ha conclòs García.

 

Compartir: