Mobilitat presenta el nou carril bici de l’avinguda del Ferrocarril integrat en la circulació

Mobilitat presenta el nou carril bici de l’avinguda del Ferrocarril integrat en la circulació

S’ha construït un total de 1.690 metres de carril, es baixa al ciclista a la calçada perquè puga integrar-se amb el trànsit rodat i perquè es facilite la convivència entre vianants, bicicletes i vehicles

La regidora de Mobilitat, Esther Díez, juntament amb la regidora de Turisme, Mireia Mollà, han visitat el nou carril bici, que transcorre per l’avinguda del Ferrocarril, que està integrat en la circulació general i que busca garantir la seguretat de ciclistes i vianants en la zona. De fet, amb l’actuació s’ha eliminat el carril bici anterior que suposava un dels principals punts negres de la xarxa ciclista de la ciutat.

“Aquest és el primer tram del nou carril bici del nucli urbà d’Elx i el fem amb el nou disseny que ha de guardar la xarxa ciclista, es baixa el carril a la calçada en condicions de seguretat en tots els trams possibles i s’integra la bicicleta en la circulació general com a vehicle que és”, ha assenyalat Esther Díez, qui ha afegit que l’import del projecte és de quasi 242.000 euros, pagats per la Diputació d’Alacant, després de la reclamació d’augment de fons que va realitzar l’Ajuntament a aquesta institució el 2016.

El carril bici té un únic sentit de circulació, la part nord és en sentit oest i la part sud és en sentit est. “És important que els ciclistes ho sàpien,  ja que, pretenem garantir una bona convivència entre tots els usuaris de la via”, ha explicat Díez, qui ha recordat que en la web de Bicielx està publicada la guia del ciclista amb l’ordenança de circulació per a la consulta de tots els usuaris.

S’ha construït un total de 1.690 metres de carril bici, 830 direcció Múrcia i 860 direcció Alacant. El carril porta dies ja en ús, de fet, els estudiants de l’IES Gaietà Sempere han participat en aquesta zona en una nova edició de Biciescola, juntament amb la unitat ciclista de la Policia Local.

“Seguirem amb la realització del nou carril bici en el nucli urbà de la ciutat, de fet, enguany comptem amb 650.000 euros en el pressupost per a realitzar-ho. A més, també l’hem presentat per als fons EDUSI, ja que la mobilitat ciclista és una part bàsica de la transformació del municipi i per a aconseguir l’objectiu d’un municipi verd, com ens marquem en l’estratègia Elx2030“, ha explicat Esther Díez.

 

Compartir: