Aigües d’Elx aconsegueix estalviar 2,5 milions de metres cúbics d’aigua a l’any i ajuda a 4.000 famílies amb les seues tarifes socials

Aigües d’Elx aconsegueix estalviar 2,5 milions de metres cúbics d’aigua a l’any i ajuda a 4.000 famílies amb les seues tarifes socials

L’alcalde, Carlos González, el regidor d’Aigües, Antonio Sánchez, i el gerent de l’empresa, Javier Prieto, presenten la memòria de sostenibilitat

González: “L’empresa ha incorporat a la seua gestió quotidiana els objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU”

García: “Aigües és un aliat fonamental per aconseguir la capitalitat verda europea”

Prieto: “El cicle integral de l’aigua passa a ser sostenible perquè les generacions futures tinguen suficients cabals”

Aigües d’Elx aconsegueix estalviar 2,5 milions de metres cúbics d’aigua a l’any, depura 9,5 milions de metres cúbics i ajuda a unes 4.000 famílies amb el seu fons social, dotat per a aquest exercici amb 250.000 euros, segons les dades oferides durant la presentació de l’informe de desenvolupament sostenible, auditat per una empresa externa.

La presentació ha sigut realitzada per l’alcalde, Carlos González, el regidor d’Aigües, Antonio García, i el gerent de l’empresa mixta, Javier Prieto, en les instal·lacions de la companyia, situades en la plaça de la Llotja, en Altabix.

“La memòria de sostenibilitat del passat exercici ens serveix per a avaluar l’activitat econòmica, l’ambiental i la social exercida per l’empresa”.

En aquests últims tres anys, Aigües d’Elx, com a conseqüència de l’impuls de l’equip de Govern, ha passat de ser una mera empresa subministradora d’aigua potable a convertir-se en una empresa que gestiona el cicle sostenible de l’aigua, que al final es tradueix en què ha incorporat a la seua gestió quotidiana els objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU i els que el Govern municipal va subscriure el juliol de 2015, poques setmanes després de prendre possessió, va assenyalar l’alcalde a l’inici de l’acte.

Per la seua banda, el gerent de l’empresa va indicar que “Aigües d’Elx ha dut a terme el projecte de desenvolupament sostenible amb la idea que el tradicional cicle integral de l’aigua passe a ser cicle sostenible per a fer possible que les nostres generacions futures també disposen de medi ambient i de cabals suficients”.

Tres pilars bàsics

“En l’informe hi ha moltes dades de gran interés, però hi ha tres pilars sobre els quals s’assenta la memòria de sostenibilitat. En primer lloc, l’eficiència energètica, que es tradueix en l’estalvi anual d’aigua potable, dos milions i mig de metres cúbics anuals. L’empresa subministra 14,3 milions i el grau d’eficiència que s’ha aconseguit aconseguir ens permet un estalvi de 2,5 milions. Una dada gens menyspreable”, va comentar Carlos González.

“Una segona dada que ens sembla fonamental, que està relacionat amb el compromís social de l’empresa i que s’ha enfortit notablement des de 2015 fins al moment és la nostra inversió social, els recursos que l’empresa dedica a les persones en risc d’exclusió social, a les famílies més vulnerables; és una inversió de més de 200.000 euros, que enguany arribarà a 250.000, i que arriba a 4.000 persones, que es veuen beneficiades pel conjunt de les tarifes socials”, va explicar el regidor.

“La tercera pota és l’aigua depurada anualment, nou milions i mig de metres cúbics d’aigua. Crec que juntament amb una altra dada també ambiental com l’autosuficiència energètica, que representa 1,8 milions de quilowatts hora, són dades essencials que d’alguna forma posen blanc sobre negre en el paper que està realitzant Aigües d’Elx per a la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible des del seu àmbit d’actuació i que, com déiem, és producte dels criteris del consell d’administració però, sobretot, de la plantilla, dels 119 homes i dones que conformen aquesta empresa”, va explicar González.

Capital Verda Europea en l’horitzó

El regidor d’Aigües, Antonio García, va destacar que “tenim per davant aquest gran horitzó de capital verda europea. Durant aquests dos últims anys hem conegut aquestes propostes d’Aigües d’Elx sobre les quals estem treballant en relació a aquest projecte. Per exemple, l’eficiència de l’aigua es treballa diàriament; la gestió d’un espai tan important com el Clot de Galvany és a càrrec d’Aigües, una gestió que està molt reconeguda per la població, ja que la seua Aula de la Naturalesa va atendre a més de 9.000 persones; la reutilització de les aigües, gran projecte que duem a terme en el vessant del riu i en horts de palmeres per a regar; la generació d’energia en el procés de depuració de les aigües en la depuradora d’Algorós; l’adquisició de cotxes elèctrics és un impuls més en aquesta direcció, així com la compra de camions que contaminaran menys i faran menys soroll; també, els filtres verds per a la gestió de residus en el nostre riu”.

Totes aquestes accions, va manifestar Antonio García, “toquen huit dels dotze ítems avaluables per a la capitalitat verda. Per tant, Aigües és un aliat fonamental per a aconseguir-la”.

 

Compartir: