Cércol al morrut a Elx

Cércol al morrut a Elx

El 99,4% del Palmerar il·licità ja està lliure de plagues com el morrut o la paysandisia gràcies a la nova estratègia impulsada per l’actual equip de govern

El regidor de Palmerar, Antonio García, explica que dels 779 exemplars afectats per morrut en la primera revisió s’ha passat a només 134 casos en l’última

 

El regidor de Palmerar, Antonio García, ha fet balanç de la lluita contra el morrut roig en el Palmerar d’Elx després de dos anys d’intensa lluita contra una plaga que amenaçava seriosament la supervivència del Palmerar històric il·licità, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

“En aquests moments podem assegurar que més del 99% del Palmerar il·licità està lliure de plagues com el morrut roig o la paysandisia“, ha declarat Antonio García qui ha exposat les últimes dades del pla de lluita contra el morrut juntament amb el responsable de l’empresa Baobab, José Javier Sigüenza.

Antonio García ha recordat que, des que l’actual equip de govern va accedir a l’Ajuntament, es va plantejar un canvi d’estratègia en la lluita contra el morrut, un pla que està donant els resultats esperats.

“A la tardor de 2015 vam posar en marxa aquest pla de lluita contra el morrut i la paysandisia mitjançant el qual s’han revisat 125.000 palmeres municipals, és a dir horts, via pública, i vivers. En la primera fase d’inspecció en 2015 es van detectar 779 exemplars afectats pel morrut, en l’última revisió s’han detectat tan sols 134 palmeres amb morrut, un descens espectacular que s’ha produït gràcies a un pla estratègic que, a més d’actuar contra les plagues, ha permés salvar moltíssims exemplars que anys arrere hagueren sigut talats en la passada legislatura”, ha assenyalat el regidor.

Antonio García ha aclarit que “cal tenir en compte que a més hem ampliat les zones de detecció al Parc Agroalimentari de l’Alcúdia i el viver de la depuradora on s’ha donat el nombre més gran de casos, ja que aquestes palmeres no s’havien revisat abans”.

En els dos últims anys s’han detectat 4.408 exemplars de palmera afectats per alguna plaga, de les quals més de la meitat s’han salvat. Per fortuna, la gran majoria de les palmeres afectades són exemplars molt xicotets.

“En resum podem dir que en l’últim cicle del pla solament el 0,57% de les palmeres municipals està afectada per alguna plaga, és a dir, el 99,43% del Palmerar il·licità està lliure de plagues. Són dades contundents. A més, les plagues s’estan reduint a zones molt concretes com el Parc Agroalimentari de l’Alcúdia, el viver de la depuradora o l’Hort de les Xiquetes i Xiquets de la zona de l’Hospital del Vinalopó”.

 

Compartir: