L’Ajuntament incrementa el nombre d’atencions en el servei de Família i Menor i aconsegueix acabar amb la llista d’espera

L’Ajuntament incrementa el nombre d’atencions en el servei de Família i Menor i aconsegueix acabar amb la llista d’espera

La regidora de Benestar Social, Teresa Maciá, explica que en 2017 es van atendre 274 casos enfront de 134 de l’any 2015 gràcies al reforç del servei i a la col·laboració amb altres departaments

La regidora de Benestar Social, Teresa Maciá, ha fet balanç del servei de Família i Menor que segons les dades facilitades per la regidora ha aconseguit atendre en 2017 un total de 274 casos enfront dels 134 de 2015. A més, el passat any es va aconseguir acabar amb la llista d’espera gràcies al reforç d’aquest servei amb la contractació de dos nous tècnics.

Maciá ha dit que la millora del servei s’ha degut també a la col·laboració més gran amb altres departaments com Educació i Policia Local.

“L’Equip de Família i Menor és un equip interdisciplinari compost per treballadors socials, psicòlegs i una educadora social, realitzen un abordatge psicosocial especialitzat amb aquests xiquets, xiquetes i adolescents que per diferents circumstàncies, manques o conflictes familiars, socials i educatius es veuen perjudicats en el seu desenvolupament, en el seu benestar o en els seus drets; així com amb les seues famílies”, ha explicat la regidora qui ha afegit que “l’aposta desenvolupada des de la regidoria de Benestar Social en l’últim any, distribueix aquestes competències al llarg d’un procés metodològic que compromet tant als serveis socials generals com a l’Equip de Família i Menor, entès aquest com un equip especialitzat i únic per a tot l’àmbit municipal, en matèria d’intervenció amb menors en situació de risc o amb mesura jurídica de protecció”.

D’altra banda, Maciá ha assenyalat que l’exercici 2017 va finalitzar amb 229 expedients d’intervenció oberts i 66 casos d’acolliment en famílies.

 

Compartir: