L’Ajuntament inverteix prop de 20.000 euros en l’adequació del berenador del Pantà

L’Ajuntament inverteix prop de 20.000 euros en l’adequació del berenador del Pantà

S’ha repintat la cerca, s’han instal·lat noves taules i s’han plantat arbres autòctons per reforestar la zona

 

El regidor de Medi ambient, Antonio García, i el regidor de Participació, Felip Sànchez, han visitat aquest matí el berenador del Pantà on s’han dut a terme una sèrie d’actuacions per adequar la zona. Les obres han tingut un cost de prop de 20.000 euros, dels quals uns dos mil euros provenen dels Pressupostos Participatius.

“Aquesta és una zona que durant molts anys ha estat abandonada i que s’havia perdut aquest ús lúdic i que s’utilitza bastant en dates assenyalades. A més, estem treballant perquè siga el segon Paratge Natural del Municipi”, ha explicat el regidor de Medi ambient.

Segons ha explicat Antonio García, ha sigut una actuació molt integral, la cerca s’ha pintat, s’han instal·lat taules de fusta perquè la gent puga venir a gaudir de la zona.

“També s’ha esbrossat, que ha sigut la part més àrdua del treball. Estava tot ple de mala herba. A més, s’han instal·lat una sèrie de passos que canalitzen l’aigua en cas de pluja”, ha explicat García, qui ha afegit que s’ha aprofitat per fer una replantació d’arbres d’espècies autòctones, com el xiprer de Cartagena, l’ullastre, el margalló, perquè es vaja reforestant la zona i s’han instal·lat roques per evitar l’accés als cotxes.

“Tot això s’emmarca dins d’aquesta estratègia que estem duent a terme de fer valdre el Pantà, ja que estem treballant perquè siga Paratge Natural Municipal. La part mediambiental ja està acabada, faltaria la part urbanística que és en la que estem treballant”, ha assenyalat el regidor de Medi Ambient.

Segons ha explicat García, amb l’Ajuntament d’Asp “estem reformant un habitatge en la part del Pantà que està a Asp, en Els Aljezares. Estem treballant per a convertir-la en una aula de la Naturalesa”. “Després també tenim un gran projecte, d’un milió d’euros que tindrem per a invertir en el Pantà”, ha assenyalat el regidor de Medi Ambient.

El regidor de Participació, Felip Sànchez, ha assenyalat que “aquesta actuació el que fa és fer valdre aquest paratge tan emblemàtic, tan propi dels il·licitans. El berenador necessitava un arranjament i precisament la ciutadania dins dels Pressupostos Participatius, va demanar millorar els bancs i taules del berenador del Pantà”. “En coincidir amb la iniciativa de Medi ambient, s’han unit les dues propostes i s’ha reforçat més la millora”, ha exposat Sánchez.

 

Compartir: